Frp: For fred og frihet

Venn av Israel. Frp er en god venn av
Israel, og vi mener det er betimelig at Israel er det eneste land i verden hvis eksistensberettigelse sås tvil om over 60 år etter dets opprettelse. Frp er ikke enig i alt det som israelske myndigheter foretar seg slik Jensehaugen hos fredforskningsinstituttet PRIO hevder. Jensehaugen er imidlertid ikke enig i noe av det som Israel foretar seg. En fredsløsning må også ivareta Israels interesser. Frp støtter også en tostatsløsning og fredsløsninger i konflikten som gir Israel forsvarbare grenser. Dette er ikke ekstremisme. Ekstremisme var det imidlertid da Norge anerkjente terroristorganisasjonen Hamas, som ikke anerkjenner Israel og som oppfordrer til folkemord på jødene. Anerkjennelsen var et klart brudd på FNs folkemordkonvensjon. Mener Jensehaugen at ekstremisme er bra så lenge det ikke er snakk om israelsk ekstremisme?

Ambassaden til Jerusalem.

Frp, Obama, McCain og USA m.fl. mener at Norges ambassade bør ligge i Jerusalem. Ethvert land har rett til selv å bestemme sin hovedstad. Jerusalem er Israels hovedstad. Norge opptrer ikke nøytralt i konflikten når vår ambassade er i Tel Aviv. Naturligvis mener sosialisten Jensehaugen at Frp og USA er ekstreme. Jensehaugens politiske makker SV, definerer jo USA som den største trussel mot verdensfreden. Svaret fra araberstatene var fortsatt krig da Israel tilbød fred i 1967. Jensehaugen skyter i blinde når han beskylder Frp for å støtte territoriell tilegnelse ved krig. Dette er grov forenkling av omstendighetene rundt seksdagerskrigen.

Ingen utstrakt hånd.

Frp ønsker fred og frihet i regionen. Det er ikke en utstrakt hånd til fred når Jensehaugen på PRIOs hjemmeside sammenligner Israel med apartheid. Det er heller ikke et ønske om fred som preger utspillet fra fylkeslaget i Jensehaugens eget parti SV, som sammenligner Israel med nazismen. Frp vil bekjempe ekstremisme, uansett hvor den befinner seg. Representerer Jensehaugens PRIOs syn? Det ville i så fall så tvil om PRIOs gode renommé.
Send ditt innlegg til debatt@aftenposten.no Mer informasjon om debattinnlegg og kronikker finner du her.

Siste fra Debatt

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest meninger