Debatt

Kort sagt, lørdag 3. oktober

  • Debattredaksjonen
Vi samler opp avisens kortinnlegg i spalten «Kort sagt». Her er dagens innlegg.

Salg av St. Olavsgate 32. Benken som er dedisert til Carl von Linné. Eksmuslimer og hatefulle ytringer. Dette er dagens kortinnlegg!

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Regjeringen setter seg selv foran Oslos byutvikling

Aftenposten skrev mandag 14. september om Kommunaldepartementets beslutning om å selge St. Olavs gate 32 på det åpne marked. Som studenttillitsvalgt mener jeg et studenthus midt i Oslo sentrum er en svært god idé. Velferdstinget har fått støtte fra næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) og tidligere kommunalminister Monica Mæland (H), som i fjor sa i et intervju at studenthus i St. Olavs gate 32 er en svært god idé.

Et salg på det åpne marked medfører konkurranse mellom studenter og kjøpesterke særinteresser. Det er vanskelig å tolke Kommunaldepartementets avgjørelse i noen annen retning enn at målet er å tjene mest mulig, uavhengig av hvordan kjøper påvirker bymiljøet og byutviklingen.

Det er synd at penger prioriteres over et tiltak som har bred politisk støtte i Oslo, og som vil skape en unik mulighet til å utvikle Oslo for alle som ønsker et levende sentrum.

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) sier at han ikke vil snu, men vi mener Astrup må revurdere helheten ved salget. De positive gevinstene vil kunne bli langt høyere enn å tjene noen ekstra millioner ved et salg i 2021.

Idun Kløvstad, leder, Velferdstinget i Oslo og Akershus


Tenk på mer enn benk

Hei Aftenposten, vi har ikke sett deg siden du skrev om kriminalitet og problemer i bydelen vår i vinter. Nå skriver du om en benk, men vi tror du har gått glipp av en del ting i mellomtiden?

Vet du at mange av våre unge lever under fattigdomsgrensen? Da er de et lett bytte for de kriminelle miljøene som du ofte skriver om. Derfor jobber vi i Rødt Gamle Oslo for et bedre fritidstilbud for ungdommene, selv om trange bydelsbudsjetter gjør det vanskelig. Vi jobber også for at tomme kommunale leiligheter skal tas i bruk og for en ikke-kommersiell boligsektor som gir rimelige boliger og en rettferdig boligpolitikk for folk i bydelen. Og vi jobber for flere parker, grøntområder (og benker) som er under press fra utbyggere som ønsker mest mulig avkastning.

Ikke alt vi tar opp i bydelsutvalget, behøver medieomtale. Men vi håper du tenker på mer enn benk i fremtiden.

Kathy Joacimsen, leder, Rødt Gamle Oslos bydelsutvalgsgruppe og Luis Espinoza, representant, Byutviklingskomiteen i Gamle Oslo (Rødt)


Også eksmuslimer jobber mot hatefulle ytringer

Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter viser mangel på kunnskap når han i sitt svar til meg på nytt avfeier eksmuslimers bekymring for at Antirasistisk Senter og deler av venstresiden tar lett på eksmuslimers ytringsfrihet. Berglund Steen velger igjen å fremstille representanten for en forfulgt minoritet som at han ikke jobber mot hatefulle ytringer.

Cemal Knudsen Yucel fikk i Debatten for første gang slippe til på TV etter mange års idealistisk arbeid. Han fikk to minutter.

Berglund Steen ble også nylig invitert av Senter for Sekulær Integrering til å delta på deres markering mot utenomrettslige drap på blasfemikere i Pakistan. Det skal han ha takket nei til med begrunnelse i at markeringen hverken handlet om rasisme, diskriminering eller hadde relevans for forhold i Norge.

Det viser bekymringsfull mangel på kompetanse, og det må forventes at han oppdaterer seg og fremover leverer bidrag til et antirasistisk arbeid som er kunnskapsbasert.

Hedda Mulholland, adferdsbiolog, aktivist og medlem i Rødt

Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter

Les mer om

  1. Kort sagt
  2. Byutvikling
  3. Rasisme