Hvordan vet du om en person er gammel eller ikke? Her er noen kriterier. | Tegnehanne

  • Hanne Sigbjørnsen

Det er ikke alltid lett å estimere alder på nye bekjentskaper.

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

I en tid hvor 25 år gamle bloggere anbefaler botox som sitt beste skjønnhetstips, er det ikke alltid lett å estimere alder på nye bekjentskaper. Botox har jo som kjent en effekt hvor det ser ut som du er både 25 og 70 år på en og samme tid.

Og kanskje det ikke har noe å si heller. På sykehuset hvor jeg jobbet før, kalte vi 70-åringer for ungdommer, så alt er vel relativt. Jeg har derfor begynt å se på ordet «gammel» som mer en sinnsstemning enn en faktisk alder.

Her er noen kriterier jeg har satt opp for bruk i min jobb som freelancer, som kategoriserer hvorvidt personen jeg jobber med, er gammel:

1. De kaller facebook for «fjesboka». Brukt i en setning:

2. De ringer for å si at de har sendt en mail. Hvorfor? Hvem vet.

3. De legger igjen meldinger på telefonsvareren.

Bare mennesker som spiser middag klokken 11 på morgenen, har ikke fått med seg at det å ringe til telefonsvareren er en prosess som tar flere dager og all energi du har.

4. Vedkommende vil at du skal jobbe gratis.

Bare om du har langtkommen demens, vil du ha den blinde selvtilliten som kommer av å sitte i en betalt fast stilling, og be en som lever av å ta oppdrag, om å gjøre jobben sin gratis.

På Twitter: @tegnehanne

  • Få med deg flere tegneserier og debattinnlegg – følg Aftenposten meninger på Facebook og Twitter