Debatt

Kort sagt, torsdag 8. august

 • Debattredaksjonen

Buss for tog. KrFs syn på religiøse minoriteter. Dette er dagens kortinnlegg!

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Buss for tog – bare for friske og gangføre

Takk til Aftenposten som har tatt tak i de uholdbare buss-for-tog-tilstandene. Nå går togene igjen, og jeg vil bringe inn et nytt moment til varig forbedring i kommende somre: Vi som har vondt for å gå, har ofte store problemer med å entre de smale, høye turistbussene som Vy leier inn når togene står.

Det er rett og slett for lang avstand fra bakken og opp til første stigtrinn – med påfølgende forsøk på klatring inn og ut. Og det er svært ubehagelig og føles uverdig å bli løftet, dyttet og dratt i av ukjente menn i bestrebelsene på å komme på og av bussen. Friske og gangføre folk kommer seg først i køen, klatrer opp og sikrer seg plass. Vi som sliter med smerter for hvert skritt vi tar, blir heller hjemme.

Hvilke vyer har Vy for verdig og universelt utformet transport for alle kommende somre mens vi venter på tog for tog?

Lisbeth Nilsen, Oslo


Ukvalifisert synsing om KrFs syn

Leder for Humanistisk Ungdom, Øistein Sommerfeldt Lysne, legger 1. august frem grove anklager mot KrF uten hold i virkeligheten.

Lysne skriver at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad kun er opptatt av religiøse minoriteter fordi kristne er blitt en minoritet. Dette er intet mer enn ukvalifisert synsing.

KrF har sørget for at Stortinget har vedtatt en handlingsplan mot antisemittisme og er forkjemperen for å beholde støtten til trossamfunn. Vi har nå en tro- og livssynsminister i Ropstad som løfter problemene knyttet til religiøse minoriteter. Det burde Lysne heie på.

For mange er troen en viktig del av sin person, og derfor mener vi at ideen om et livssynsnøytralt samfunn, som blant annet Humanetisk Forbund så ofte forfekter, er helt misforstått. Vi vil ikke ha det som i Frankrike hvor bruk av religiøse symboler i offentligheten er forbudt.

For det er som Lysne skriver: Alle skal få praktisere sin egen religion, også i offentligheten. Slike forbud er å vise manglene forståelse for tro. Kanskje Lysne skulle ta med dette tilbake til sine egne.

Martine Tønnessen, leder, KrFU


 • Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter

Les mer om

 1. Kort sagt
 2. Buss for tog
 3. Buss
 4. Religion
 5. Kristelig Folkeparti (KrF)
 6. Kjell Ingolf Ropstad

Kort sagt

 1. DEBATT

  Kort sagt, torsdag 22. oktober

 2. DEBATT

  Kort sagt, onsdag 21. oktober

 3. DEBATT

  Kort sagt, tirsdag 20. oktober

 4. DEBATT

  Kort sagt, mandag 19. oktober

 5. DEBATT

  Kort sagt, søndag 18. oktober

 6. DEBATT

  Kort sagt, lørdag 17. oktober