Nytt på Nytt er blitt et program for dem som heier på den politiske venstresiden

Programleder Bård Tufte Johansen presenterer ukens gjest i Nytt på Nytt 26. mars.

Jeg kaller det «Snytt på Nytt».

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

NRK-programmet Nytt på Nytt skal i prinsippet være et satirisk underholdningsprogram med politisk brodd i alle retninger. Fredag benket vi oss igjen foran TV.

Gjest Shabana Rehman.

Under presentasjonen av gjesten på Johan Goldens lag, Shabana Rehman, kommer det fra programleder: «Hun ble i fjor fratatt statsstøtten til organisasjonen sin. Nei, det er dessverre ikke Hege Storhaug!»

Ikke mange minuttene senere, i forbindelse med Senterpartiets utspill om å sikre Norge 700.000 vaksinedoser på bekostning av fattigere land, sier lagleder Pernille Sørensen: «Vi er jo vant til at Sylvi ikke har så lyst til å hjelpe dem som bor i fattige land!»

Lagleder Pernille Sørensen.
Nytt på Nytt er blitt sendt på NRK siden 1999. Programmet har i en årrekke vært det mest sette av de faste programmene på norsk fjernsyn.

Slikt registrerer jeg stadig hyppigere. Nytt på Nytt er etter hvert ikke lenger et program for alle, men for dem som heier på den politiske venstresiden.

Sleivsparkene føyer seg inn i antipatien mot høyresiden, spesielt mot Fremskrittspartiet, et parti som i en årrekke var landets tredje største og sågar nest størst i en periode. I håp om en balansert politisk satire følte jeg igjen dessverre å bli «Snytt på Nytt».

  • Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter