Debatt

Tilstreb saklig debatt om Israel

  • >
  • <forf

I en artikkel i Aftenposten 27. november har Knut Olav Åmås en tankevekkende artikkel om antisemittisme i Norge. Det er ingen overraskelse at norske venstreradikale utmerker seg med hatske utfall både mot staten Israel og mot jøder generelt.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Det som er overraskende er at en venstreside som har minimal politisk støtte blant norske velgere, klarer å få norske medier, inklusive Aftenposten, til å fremstå som enøyde Israel-kritikere. Antisemittisme forkledd som anti-israelisme, som Manfred Gerstenfeld sier.

Åmås liker åpenbart ikke kritikken mot Aftenposten. Men ta bryet med å analysere avisens lederkommentarer de siste 10 årene. Det er ikke stor forskjell på Aftenposten og Klassekampen i spørsmålet om konflikten i Midtøsten. Israel er skurken, selvmordsbombere fra Hamas er heltene. Det farlige med denne ensrettingen er at personer som Jostein Gaarder fristes til å fremføre et samrøre av Israel-kritikk og sjikane av jødedom og jøder. Mens Vigrid og enkelte muslimske miljøer applauderer.

Propagandaen virker, dessverre. Som Åmås skriver er «jøde» igjen et skjellsord blant tenåringer i norske skoler. Bare noen få, får vi håpe. Foraktelig og forferdelig. Aftenposten må ta kritikken fra Gerstenfeld alvorlig, og tilstrebe en saklighet i debatten om Israel og Midtøsten som ikke kan misbrukes av antisemittiske krefter hverken på høyre— eller venstresiden.

Henrik Bucher

Drøbak

Les mer om

  1. Debatt