Debatt

Har vi vektet miljøhensyn for høyt? | Anders Kiær

 • Anders Kiær
  Anders Kiær
  Sentralstyremedlem og 1. nestleder i Trøndelag Høyre

Lederen av Høyres programkomité, LInda Hofstad Helleland, har tatt til orde for at partiet må sette arbeidsplasser foran miljøhensyn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Jeg støtter Linda Hofstad Helleland fullt ut.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Det er prisverdig når lederen av Høyres programkomité, statsråd Linda Hofstad Helleland, tar opp politiske utspill for å skape diskusjon. Helleland utfordrer oss med å si at vi nå må legge mer vekt på å skape arbeidsplasser – også når det går utover «miljøhensyn».

Anders Kiær er sentralstyremedlem og 1. nestleder i Trøndelag Høyre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I en tid hvor vi opplever en arbeidsledighet som kan måle seg med 1930-årene, vil det å skape arbeidsplasser være avgjørende for en sosial og økonomisk trygg fremtid for alle.

Vi må i større grad utnytte de naturgitte ressursene – selvfølgelig både bærekraftig og «grønt». Det er i denne settingen lederen i programkomiteen må forstås.

Les også

Erna Solberg går i rette med egen programkomitéleder

At utspillet både innad i Høyre og ellers skaper debatt, er som forventet og bra. Et programarbeid som skaper offentlig debatt, viser at Høyre er det politiske verkstedet det skal være.

Det er viktig å vurdere om man i for stor grad har vektet miljøhensynet fremfor å skape aktivitet, investeringer og trygge arbeidsplasser.

Leder av programkomiteen støttes fullt ut, og håpet er flere utspill til diskusjon både fra henne og resten av komiteen.

Les også

Høyre-ledere i nord støtter kontroversielt miljøutsagn fra Helleland

 • Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter.

Les mer om

 1. Miljøpolitikk
 2. Næringsliv
 3. Høyre (H)
 4. Linda Hofstad Helleland
 5. Debatt