Har vi vektet miljøhensyn for høyt? | Anders Kiær

  • Anders Kiær
    Anders Kiær
Lederen av Høyres programkomité, LInda Hofstad Helleland, har tatt til orde for at partiet må sette arbeidsplasser foran miljøhensyn.

Jeg støtter Linda Hofstad Helleland fullt ut.

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Det er prisverdig når lederen av Høyres programkomité, statsråd Linda Hofstad Helleland, tar opp politiske utspill for å skape diskusjon. Helleland utfordrer oss med å si at vi nå må legge mer vekt på å skape arbeidsplasser – også når det går utover «miljøhensyn».

Anders Kiær er sentralstyremedlem og 1. nestleder i Trøndelag Høyre.

I en tid hvor vi opplever en arbeidsledighet som kan måle seg med 1930-årene, vil det å skape arbeidsplasser være avgjørende for en sosial og økonomisk trygg fremtid for alle.

Vi må i større grad utnytte de naturgitte ressursene – selvfølgelig både bærekraftig og «grønt». Det er i denne settingen lederen i programkomiteen må forstås.

Les også

Erna Solberg går i rette med egen programkomitéleder

At utspillet både innad i Høyre og ellers skaper debatt, er som forventet og bra. Et programarbeid som skaper offentlig debatt, viser at Høyre er det politiske verkstedet det skal være.

Det er viktig å vurdere om man i for stor grad har vektet miljøhensynet fremfor å skape aktivitet, investeringer og trygge arbeidsplasser.

Leder av programkomiteen støttes fullt ut, og håpet er flere utspill til diskusjon både fra henne og resten av komiteen.

Les også

Høyre-ledere i nord støtter kontroversielt miljøutsagn fra Helleland

  • Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter.