Debatt

Det er nok av ryper i fjellet! (Det gjelder bare å få øye på dem) | Dollhouse

  • Serieskaper Lene Hval
REDDHARER lar seg på ingen måte stoppe av MILDE VINTRE. De bare TILPASSER CLEVAGEN.

Nora avblåser klimatrusselen (Y)

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Etter å ha tilbrakt vinterferien rett over tremillionersgrensen #nettotomtepris på høyfjellet, er ikke Nora i tvil:

De såkalte TRUEDE ARTENE lever i beste velgående. Både i bakken, i heiskø og ikke minst på afterski.

REDDHARER, for eksempel, lar seg på ingen måte stoppe av MILDE VINTRE. De bare TILPASSER CLEVAGEN (og senker kravene, enten det gjelder pelsvest eller redningsmenn). Og fremdeles vet ingen hvor Helene Harefrøken (glad og lett) hopper!

Hun kan like gjerne hoppe på en snøskavl, som en partallsfar i pølsekø eller, pass opp: rett i FANGET PÅ EN FJELLREV #skibums som helt ærlig hadde gjort mye bedre nytte foran peisen hjemme hos deg.

#playboybunnygohome

GJØK: Kom ikke å si at GJØKEN har forsvunnet fra fjellet! Da har du ikke stått i heiskø. Her er nemlig også alt ved det gamle. De SNIKER EGNE UNGER FORAN ANDRES, og er de ekstra frekke (av typen suppe – eller sakførergjøk), plasserer de dem blant dine.

Før de STIKKER AV I SVART LØYPE, og du blir stående med et UTSULTET OG FORLATT KINDEREGG som hyler etter glutenfrie og overprisede gourmetburgere. Helt til den GJØKEN (selvfølgelig rett før de stenger fjellheisen) ENDELIG, etter utallige søk, finner det for godt å vende tilbake til åstedet og rydde i eget reir. #makan

RYPER: Finnes fremdeles i stort monn selv om nesten ingen legger merke til dem lenger. Ikke engang FJELLREVEN som er kjent for å TA HVA SOM HELST, er særlig interessert. (Her burde noen hver kjenne sin besøkelsestid).

Husk: Ta en ekstra titt neste gang du er på afterski. De er ofte PALJETTKAMUFLERT som lerkefugler, mens de TAR EN PINNE for både det ene og det andre. (Mest det andre).

Og ikke la deg lure av alle SMÅGNAGERNE med DYREPRINT #favelaleoparder som jager i området! Sistnevnte hører ikke til i vår høyfjellsfauna og kan, i motsetningen til klimaendringene, være SVÆRT ØDELEGGENDE for artsmangfoldet.

#jatilrypejaktpåafterski

Finn flere serier og mer debatt hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter

Les mer om

  1. Dollhouse
  2. Dollhouse
  3. Vinterferie
  4. Tegneserie