Debatt

Kjære forskremte mennesker: At en far bader med sin datter, er ikke pedofili | Torben Chris

  • Torben Chris

Det er i disse dager så mye fokus på unge menneskers forskrudde kroppsidealer. Hvordan skal de få et annet, dersom det eneste stedet de ser lettkledde voksne er i undertøysreklamer? spør Torben Chris. Foto: Privat

Nakenhet med barnet ditt er ikke ekkelt, men naturlig, skriver far og komiker Torben Chris.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Komiker og far Torben Chris postet mandag et bilde på Facebook av seg selv og datteren i badekaret. Han syntes nakenskrekken i Danmark hadde gått altfor langt.

— Flere institusjoner vil ikke la menn være alene med barn overhodet, sier Chris til Aftenposten. - Folk ser pedofile overalt. Jeg ville ha litt logikk tilbake i debatten.

Innlegget ble samme dag likt av mer enn 48.000 mennesker. Flere danske, svenskeog norske aviser har omtalt saken. Bilde og tekst gjengis med norsk enerett.

Torben Chris Foto: Privat

Jeg har aldri fått mer positiv respons på en vits enn det jeg fikk på «Nakenhetsforskrekkelse» i enmannsshowet mitt, «Jydelogikk» (en jyde er en person fra Jylland, red. anm.).

Det er jo deilig. Men det er sørenmeg også kommet skremmende mange tåpelige henvendelser fra folk som er blitt beskyldt for pedofili, eller oppfordring til pedofili, fra velmenende idioter.

Finn frem logikken

En fortalte at en fremmed mann hadde anklaget ham for pedofili, fordi han badet med sin to-årige datter. En annen ble advart mot å «oppfordre» til pedofili, fordi han hadde delt et bilde av en fransk flette på sin 11 år gamle datters bare rygg i sosiale medier. Kona til en annen far syntes det var upassende dersom datteren deres var vitne til at faren tisset. Kjære idioter, stopp dere selv. Finn frem logikken.

Hvis vi ikke hadde tålt å se hverandre nakne ville vi blitt født med klær på!

Siden jeg vet at en del flere «ser» Facebook enn «Jydelogikk», vil jeg gjerne ta litt av kampen her.

Hør her:

Barn og voksne kan godt være nakne sammen. Hvis vi ikke hadde tålt å se hverandre nakne ville vi blitt født med klær på!

Ulekkert om ingen gjør det, urimelig om bare mor gjør det

Det er ikke noe galt med en far som vasker stumpen og tissen til datteren sin mens hun er liten. Tvert imot er det skikkelig ulekkert dersom ingen gjør det, og urimelig dersom kun mor gjør det!

Nakenhet med barnet ditt er ikke ekkelt, men naturlig.

Det er i disse dager så mye fokus på unge menneskers forskrudde kroppsidealer. Hvordan skal de få et annet, dersom det eneste stedet de ser lettkledde voksne er i undertøysreklamer?

Jeg er etter hvert kommet dit at jeg vil påstå at det er direkte sunt for et barn å se meg naken. Jeg er et skjønnhetsideal verdt å leve opp til.

At en far bader med sin datter er ikke pedofili, det er hygge. Forskremte mennesker: dere går glipp av livet.

Få med deg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter


Lese flere innlegg om barn og unge, selvbilde og kroppspress? Her er noen av dem vi har publisert:

Les også

  1. «Ho er eit barn, men ho latar som ho er vaksen»

  2. Obligatorisk nakendusjing gjør det verre for mobbeofrene

  3. - Du er fire år, og redd for at rumpa di er stygg

  4. Speilet er ikke det eneste stedet man kan se seg selv

Kroppspress blant gutter:

Les mer om

  1. Debatt
  2. Kroppspress
  3. Facebook
  4. Helse
  5. Hygiene