Debatt

Jeg har ikke sagt at pressen mobber prinsesse Märtha | Silje Trym Mathiassen

 • Silje Trym Mathiassen
  Dialogprest, Kirkelig dialogsenter, Stavanger

Nedlatende slengbemerkninger og sjikanerende personkarakteristikker fortjener hverken hun eller noen andre. Derfor står jeg opp mot dette og støtter henne, skriver Silje Trym Mathiassen (bildet). Privat

Min uttalelse var rettet mot den flom av nedlatende og sjikanerende kommentarer man finner i avisers kommentarfelt på nett og på sosiale medier.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Ingeborg Senneset skriver i en kommentar i Aftenposten 22. mai at jeg har sagt at pressen mobber prinsesse Märtha Louise. Det har jeg ikke sagt.

Det jeg derimot sa under innledningen av arrangementet deres i Stavanger, var at «hun fortjener ikke å bli behandlet med det som nærmest har lignet en kollektiv mobbekampanje».

Min uttalelse var rettet mot den flom av nedlatende og sjikanerende kommentarer man finner i avisers kommentarfelt på nett og i sosiale medier.

Det er der jeg mener hun utsettes for en kollektiv mobbekampanje, dette at vi så kollektivt henger oss på de negative kommentarene og peker og ler.

Mobbingen og grovheten i personangrepene blir i avisenes kommentarfelter og i sosiale medier nærmest legitimert av det massive medietrykket. Men jeg vil ikke på noen måte forsøke å unndra henne for kritikk.

Saklig kritikk er nødvendig og er et gode i vårt samfunn. Men saklig kritikk som i mengde blir svært massiv, kan gå fra å være saklig til å være trakassering. Man vanner ikke ut mobbebegrepet ved å si at også mennesker med makt kan bli mobbet.

Nedlatende slengbemerkninger og sjikanerende personkarakteristikker fortjener hverken hun eller noen andre. Derfor står jeg opp mot dette og støtter henne. Og alle andre som utsettes for netthets og mobbing på nett.


 • Få med deg debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter.

Les mer om

 1. Sosiale medier
 2. Journalistikk
 3. Silje Trym Mathiassen
 4. Prinsesse Märtha Louise

Relevante artikler

 1. NORGE

  Foreldre advarer: Barn sjikaneres gjennom ny app

 2. KOMMENTAR

  Märtha og mobbekortet

 3. DEBATT

  Ønsker vi egentlig et politi som bruker sosiale medier som en ukritisk fjortis?

 4. FAMILIE OG OPPVEKST

  Dette gjør du hvis barnet ditt mobber – syv konkrete tips

 5. POLITIKK

  Frp-politiker misliker hets, tar ikke gjenvalg til Stortinget

 6. DEBATT

  Få barna inn i idretten! Barn som deltar i idrett, mobbes mindre og har mindre depressive plager.