Debatt

KFUM bygger for barna på Ekeberg | Esten O. Sæther

  • Esten O. Sæther, livslang trener i KFUM
Vi unner naboene gode tomtepriser, men ikke på bekostning av ungenes tumleplass og et Ekeberg tilpasset Oslo-folk som ser verdien av det å kunne få leke enda mer i bra fellesskap, skriver artikkelforfatteren.

Byskog og byparker er til for oss som bor i nærheten. Da må vi satse på sosiale idrettsanlegg.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Naboprotestene mot utvidelsen av KFUM Arena på Ekeberg forsøker å gjøre det nye tribuneanlegget til et valg mellom fotballspilling og miljøvern.

Det er en sær kobling for oss som bor rundt Ekebergsletta og ønsker raust med plass både for lokalklubben vår og et flott naturområde. For vi vet jo at dette anlegget kommer til å beskytte begge deler.

Grønt fristed

Med over 1000 fotballspillende unger og ungdom i KFUM har klubben gjennom snart femti års historie på Ekebergsletta vokst seg til å bli ett av byens største sosiale tilbud.

For en som har jobbet frivillig som trener i hele denne tiden, er det derfor forsiktig sagt spesielt å lese på debattplass i Aftenposten at en påstått miljøbevisst lokalpolitiker mener utbygging av KFUM Arena tvinger unger til å leke et annet sted. Så langt fra sannheten er det ikke mulig å bevege seg uten å tale usant.

For ingen plass på Sletta er det flere barn i lek før og etter skoletid enn på klubbens tre fotballbaner.

Hver dag kryr det av unger som, uten å vite det, oppfyller den gamle, politiske visjonen om Ekeberg som et grønt fristed for Oslos innbyggere.

Selve lekeplassen for lokale unger

På samme vis som byggingen av skulpturparken og tilretteleggelsen av stiene ned mot byen har åpnet Ekeberg-skråningen for tusener av Oslos innbyggere, fungerer KFUMs fotballbaner med oppvarmet kunstgress og utendørs spill året rundt som selve lekeplassen for de lokale ungene.

Underveis har dette brede barne- og ungdomsarbeidet på magisk vis også blitt til Oslos nest beste fotballag.

KFUM Oslo er så langt fra en elitetenkning som det er mulig å komme i den ellers pengestyrte toppfotballen

Denne fremgangen har vokst frem av den meningsfulle oppgaven det jo er å gi stadig nye årskull med unger og tenåringer trygghet og medansvar.

KFUM Oslo er så langt fra en elitetenkning som det er mulig å komme i den ellers pengestyrte toppfotballen. Det er derfor vi også har sagt at besøket vårt i 1. divisjon først og fremst skal styrke klubbens eget barnearbeid.

Klubbens betydning for miljøet

Det er dette barnearbeidet naboene nå egoistisk angriper ved å be KFUM flytte A-laget vårt til Søndre Nordstrand for å spare deres hager for støy. Forslaget er i seg selv frekt med tanke på de lokale fotballagene på Søndre Nordstrand som trenger sine egne seniorlag for å skape identitet.

Men mest er dette kunnskapsløst med tanke på hva en klubb som KFUM betyr for miljøet på Ekeberg.

Vi er «en klubb for livet», der barn, unge og voksne knyttes sammen i et fellesskap for å ta vare på hverandre.

Da blir årets store kamper mot Bryne, FFK eller Kongsvinger små eventyr i seg selv, men ikke mer eventyrlige enn at det å være oss selv som klubb er større enn seierne i 1. divisjon.

En fornyet KFUM Arena vil hjelpe bydelens største fotballklubb og et unikt sosialt arbeid åpent for absolutt alle.

Vi unner naboene gode tomtepriser, men ikke på bekostning av ungenes tumleplass og et Ekeberg tilpasset Oslo-folk som ser verdien av det å kunne få leke enda mer i bra fellesskap.


På Twitter: @esten1302

Få med deg debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter.

Lese mer om denne saken? Her er noe av det Aftenposten har publisert:

Sier ja til nytt idrettsanlegg før Ekeberg blir vernet for godt

Naboer reagerer på at KFUM får bygge på Ekeberg

Å bygge KFUM Arena på Ekeberg vil være et uopprettelig feilgrep | Einy Langmoen

Les mer om

  1. Ekebergsletta
  2. Frivillighet
  3. Ungdom
  4. KFUM