Kort sagt, tirsdag 5. januar

Vi samler opp avisens kortinnlegg i spalten «Kort sagt». Her er dagens innlegg.

Lærere og vaksinering. Her er dagens kortinnlegg.

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Hvorfor er ikke lærere vaksineprioritert?

Regjeringen har fremlagt nye strenge tiltak for å begrense smitte. Jeg ler. Jeg får ikke ha besøk hjemme, jeg kan ikke besøke min gamle, syke mor. Men gå på jobb og møte 150 elever i løpet av en uke, det får jeg lov til.

Som lærer på mellom- og ungdomstrinnet i Oslo er jeg svært utsatt for smitte. Selv om elever har delvis hjemmeskole, vil jeg allikevel ha mange nærkontakter i løpet av en uke. I løpet av høsten har jeg allerede måttet være i karantene to ganger på grunn av nærkontakt med elever. Flere kolleger har vært i karantene tre-fire ganger.

Det er svært viktig at elever er mest mulig på skolen. Men lærere som jobber på skoler i områder med høy smitte, må betale en høy pris.

Så, jeg ler oppgitt av nye tiltak. Jeg gjør alt for ikke å bli smittet i det private, men jeg må gå på jobb, og der har jeg ingen kontroll. Så hvorfor er ikke lærere som jobber på skoler i områder med høy smitte, prioritert til å få vaksine? Jeg bare lurer.

Marit Ramstad, lærer