Debatt

Burkini- frihet for meg, hodebry for samfunnet | Rabia Musavi

  • Rabia Musavi, prosjektkoordinator LIN- Likestilling, Inkludering og Nettverk

For meg åpnet burkinien dører som gjennom hele barndommen og ungdommen var lukket.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Hijab-debatten er et evigvarende tema. Hva jeg som muslimsk kvinne har på meg, har ført til et enormt politisk og samfunnsmessig engasjement. Dessverre blir våre stemmer nedprioritert i mediene, og du hører lite fra oss. Det betyr ikke at vi er stemmeløse. Her er mitt bidrag i burkini-debatten.

Da jeg for noen år siden ble kjent med den islam-vennlige badedrakten for kvinner (burkini), åpnet det for meg dører som gjennom hele barn- og ungdommen var lukket. Endelig kunne jeg delta på svømming, og endelig kunne jeg være med venner på stranda.

Muligheten burkinien har gitt meg til deltakelse i mine barns bade- og svømmeaktiviteter er enorm. Mens min mor var en passiv tilskuer langs strandkanten, har jeg muligheten til å være en aktiv deltaker.

Jeg har muligheten til å bade med mine barn

I etterkant av Nice-terroren har de franske myndigheter nå innført et burkini-forbud på franske strender. Dette forbudet er ment å være et tiltak for økt sikkerhet i landet. Nylig ble en burkini-kledd kvinne tvunget til å offentlig kle av seg av fransk politi. Dette burkini-forbudet jobber mot sin hensikt og istedet for å integrere og inkludere de franske muslimene i samfunnet, fungerer burkini-forbudet som en straff mot de franske muslimene.

Ja, bør det innføres burkini-forbud i Norge?

Hvert år blir det slått alarm om barns svømmeferdigheter. Det blir stadig iverksatt tiltak rettet spesielt mot områder med høyt andel minoritetsspråklige. Et eventuelt burkini-forbud kan føre til at muslimske mødre ikke kan være delaktige i sine barns svømmeutvikling. I stedet for å rette fokuset mot Franske myndigheters diskriminernde tiltak mot muslimske kvinner, bør vi hylle et plagg som bidrar til deltakelse, inkludering, likestilling og engasjement.


Les mer om burkini-forbudet:

Få med deg debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter

Les mer om

  1. Islam
  2. Mote
  3. Kvinner