Fri oss fra religiøst preik! Vi har fått nok no av religiøse skribentar i Aftenposten. | Marianne Sunde

  • Marianne Sunde
Vi har lese nok no av den konservative muslimen Mohammad Usman Rana og misjonsmannen Espen Ottosen, skriv artikkelforfattaren.

Vi som meinar religion er ei privatsak, vil ha ei avis med nyheiter og innsiktsfulle allmenngyldige kommentarar.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Etter massakren i Nice skriv biskop Per Arne Dahl: «For meg er troen på Jesus, sann Gud og sant menneske, et vern, et inspirerende håp, en avgjørende verdi og et livgivende forbilde i kampen mot apatien.»

Kronikken ser ut til å vere ei omskriven preike til ei gudsteneste med «Apati mot all verdens grusomhet» som tema, i høve femårsdagen for 22. juli, aktualisert med Nice.

Burkini

Så får vi Fatema Al-Musawi (19), som med Koranen i hand kjempar for at muslimske jenter må få kle seg islamsk (19. juli). Ho truer med at det ikkje vert integrering dersom muslimske skulejenter ikkje får bruke burkini, badedrakta som dekker alt anna enn ansiktet, hender og føtter.

Med burkini skal 9 år gamle jenter i norsk skule unngå at dei ikkje freistar menn seksuelt.

Marianne Sunde

Dersom ikkje islams bod om tildekking vert følgd, vil småjenter drukne: «Skal vi virkelig la jenters liv gå tapt i vannet, fordi vi ikke liker plagget de ville bruke i svømmeundervisningen?»

Lukas

For å ivareta balansen får kristne Ola Sørensen (20), akkurat som Al-Musawi, ei helside på Si;D-sida dagen etter med overskrifta: «Ikke glem å be for IS» og viser til evangelisten Lukas.

Det mest ekstreme tilfellet av religiøst snakk er fra muslimske Bushra Ishaq, som kjempar for «kvinners rettar» utfrå islam, og som tidlegare debattredaktør Knut Olav Åmås hyra som betalt spaltist. I eit innlegg 14. april 2011 skreiv ho om forbodet mot niqab i Frankrike og meinte det var frihetsberøvelse på linje med voldtekt.

Ei privatsak

Verre kan det ikkje bli. Fri oss fra religiøst preik! Vi har fått nok no av religiøse skribentar i Aftenposten, både gjennom betalte spaltistar og i lesarbrev.

Vi har lese nok no av den konservative muslimen Mohammad Usman Rana og misjonsmannen Espen Ottosen.

Vi som meinar religion er ei privatsak, vil ha ei avis med nyheiter og innsiktsfulle allmenngyldige kommentarar.

Dei som enno held fast på at det er religion som skal redde verda, har andre stader å utøve religionen sin enn i ei riksdekkande avis.


Få med deg debattene hos Aftenposten meninger påFacebook ogTwitter