Et ekte demokrati forutsetter krenkelser | Lars Thorsen

  • Lars Thorsen
    Lars Thorsen
Sian-leder Lars Thorsen svarer på kritikk av Sians markering lørdag 20. juni. Politiet ga ham beskyttelse da motdemonstranter begynte å kaste tomater og egg.

Det er ikke dehumaniserende å karakterisere islam negativt.

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

I Aftenposten 25. juni angriper Amanda Anvar Sians politiske virksomhet. Anvar hevder vårt mål ikke er å skape saklig debatt og beskylder meg for å fremme hat og fordommer.

Sians mål er å stoppe og reversere islamiseringen av Norge. Vår virksomhet er faktabasert. Dette har intet med fordommer å gjøre.

De angriper demokratiet

Anvar fremsetter feilaktige påstander når hun hevder jeg omtaler «muslimer» som apekatter og barbarer. Jeg omtalte de tilstedeværende individer.

Hun hevder Sian er farlige for demokratiet. Realiteten er motsatt. Demokratiet bygger på sannhetssøken og fri meningsbrytning. Når hennes meningsfeller angriper et torgmøte, angriper de demokratiet. Når man vil avskjære ytringer, er man en trussel mot demokratiet.

Sian-leder Lars Thorsen.

Det er ikke dehumaniserende å karakterisere islam negativt og ansvarliggjøre dem som vi mener vil erstatte vestlige frihetsverdier med religiøst tyranni.

Er ord verre enn vold?

Anvar kritiserer at vi tørket vekk egg med en side av Koranen. Men hun kritiserer ikke de som angrep demokratiet ved å kaste egg, tomater, appelsiner, kjeler og jernstenger på folk som praktiserer sine menneskerettigheter på torget. Voldsmennene kastet også egg på Koranen. Fordømmer du dem?

Hun problematiserer ikke med ett ord volden fra sine meningsfeller. Aksepterer hun vold som politisk virkemiddel? Er ord verre enn vold?

Demokratiet kan ikke leve uten at det tillates å krenke enkeltmennesket. Det er derfor vi mener islam og demokrati er to inkompatible styringssett.

Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter