Debatt

Mubarak har ikke mye å vise til!

Hvordan kan Unni Wikan hevde at Mubarak, hans familie, og regime, ikke er korrupt? Alle rapporter er entydige: Regimet stadig mer korrupt, valgene enda mer en parodi på demokratiske valg. Misnøyen blant egyptere av alle klasser øker på grunn av både den politiske og økonomiske situasjonen. Og så kom til slutt gnisten som fikk det hele til å eksplodere.

Opprøret i Egypt kan ikke forklares med religion. Det er et bredt, folkelig opprør av egyptere fra alle klasser og bakgrunn: sekulære, kristne og muslimer, arbeidere og dommere, kvinner, barn og menn!

Unni Wikan driver skremselspropaganda. Brorskapet i Egypt kan ikke sammenlignes med presteveldet i Iran, her er kanskje analysen farget av islamofobi?

For en som sier å ha innsidekunnskap om forholdene i Egypt, er jeg forundret over hennes konklusjoner. Valget er ikke mellom Mubarak og presteveldet i Iran. Det reelle valget er mellom Mubarak og en ny æra med ny grunnlov og frie demokratiske valg der folket får si sin mening. Mubarak har hatt 30 år på seg til å få til frie demokratiske valg, og en utjevning av de sosiale og økonomiske forholdene. Han har ikke mye å vise til!

INGER BIGUM

Oslo, med lang fartstid i Egypt

Les mer om

 1. Debatt

Relevante artikler

 1. DEBATT

  Kort sagt, lørdag 18. august

 2. DEBATT

  Dette handler ikke om likegyldighet

 3. DEBATT

  Samferdselsministeren: Nøyaktig om jernbanen

 4. DEBATT

  Nei, Elin Ørjaseter, kunstnere hever seg ikke over andre

 5. DEBATT

  Håndhilsenekt – en menneskerett?

 6. DEBATT

  Forskjellsbehandlingen av serieforfattere er blodig urettferdig