Debatt

Manglende kunnskap skader filmbransjens fremtid

 • Alan R. Milligan
  Alan R. Milligan
  Administrerende direktør, White rabbit
Vi ønsker å vise frem teknologien og erfaringene vi har gjort oss, skriver Alan R. Milligan i White Rabbit.

Rettighetsalliansen kommer med feilaktige påstander.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Morten Stephanson, Ole Antonsen og Øystein Flagstad i Rettighetsalliansen viser med sitt innlegg 27. januar manglende innsikt i og kunnskap om hva White Rabbit faktisk tilbyr. Uvitenhet og deres evne til å spre feilinformasjon er skadelig for fremtiden til norsk kulturliv.

White Rabbit har i lang tid forsøkt å dele sin kunnskap om peer-to-peer-strømming og hvordan blokkjedeteknologi kan endre forretningsmodellen i bransjens favør. Produsenter er svært travle mennesker.

«Du må bygge noe som gir inntekter uten at vi må bruke så mye tid på det», sa én produsent. Det er nettopp det vi har gjort.

Rettighetsalliansen kommer i innlegget med feilaktige påstander.

 • 40 prosent av inntektene går ikke utelukkende til White Rabbit, de deles videre med lovlige strømmesider. Inntekter hentet fra piratstrømming får en annen prosentfordeling.
 • Det er feil at tjenesten domineres av kommersielle filmer. Bare se på bildet i innlegget til Rettighetsalliansen. Vi ønsker å tilgjengeliggjøre så mange ikke-eksklusive og usolgte filmer som mulig.
 • Det sendes ikke ut avregninger. Rettighetshaver registrerer sitt eierskap til filmen. De kan se hver enkelt betaling for filmene og selv generere rapporter. Pris, tilgjengelighet og territorier administrerer de selv. En «collecting agent» sikrer at alle inntekter fordeles rettmessig.
 • I fjor kontaktet vi salgsagenter og andre aktører som har avtaler med produsentene. At ingen har hørt noe, er skuffende. Av hensyn til dette har vi midlertidig fjernet deres filmer. Disse filmene strømmes daglig gratis via Google-søk. Nå vil det ikke være mulig å hente inn de tapte inntektene.

Det gleder oss at Rettighetsalliansen stiller seg positive til teknologiske fremskritt. Det White Rabbit har gjort, er nemlig et teknologisk kvantesprang.

Vi ønsker å vise frem teknologien og erfaringene vi har gjort oss. White Rabbit kan skape nye inntekter og gi rettighetshavere tilgang til den nye valutaen – data – slik også direktøren i Norsk filminstitutt ønsker.

Nok en gang inviterer vi alle filmprodusenter – også Rettighetsalliansen – til å møte oss. Døren vår står åpen, og det har den gjort lenge.

Les også

 1. Alan Milligan svarer: Filmtjenesten White Rabbit skader kulturlivet

 2. Rettighetsalliansen: Filmtjenesten White Rabbit skader kulturlivet

 3. Alan Milligan: Strømmegigantene utnytter oss alle. Men teknologien gir oss håp.

 4. Norsk tjeneste vil la deg strømme tusener av filmer uten å spørre eierne først


Les mer om

 1. Film
 2. Strømming