Debatt

Livet er ei vise

  • Maj Britt Andersen
  • Geir Holmsen
Trond Brænne.

En siste strofe tel Trond Brænne

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.
Maj Britt Andersen
Geir Holmsen

"Tenkj om væla var en ballong som vi æille bodde på og ingen folk var fattig ingen rike.

Tenkj om æille hadde samma Gud som æille trudde på, da ville jorda vøri himmerike."

Husser du, Trond, da du gikk oppi gangene i NRK og solgte denni sangen på singel-plate for 25 kroner? Det er snart tredve år sia det nå, og så lagde vi en LP-plate som het Har du hørt det? , men den var det ingen som hadde hørt om. Itte før vi vart nominert tel Spellemann og vi løp glade opp på scena for å ta imot prisen. "Vi har ropt opp feil", sa prisutdelerne og vi tuslet nedatt i salen og tenkte at folk er rare!

"Men det gjør itte noe at folk er litt rare og gjør dom no' rart itte du kæin forklare, så let dom få vara i fre' og sett deg og sjå på å le."

Husser du, Trond, å moro vi hadde det? Vi vart populære og fekk mange priser, ja tel og med en Spellemannpris. Vi reiste på turné rundt omkring i læindet, spelte for fulle hus overæilt og onga vart gærne på deg da du tulle og vart sur på meg. Du var så god tel å spelle sur at æille trudde på deg. Tel slutt måtte je synge en sang for å få deg blid att og roe ned ongene.

"Tenkj om vi var venner begge to, tenkj om vi to sammen en gong kunne gjøra no', så æille kunne sjå at væla trass i æilt er god. Det tenkjer je, det skulle vøri no'."

Husser du, Trond, da vi lagde Barne-TV og lurte onga med at i hagan din, der vokste det spaghetti på trærne? Eller æille de rare blikkene vi fekk fra voksne da vi la poteter i vegen og du kjørte en vegvals over dom og plutselig lå det nystekte lomper på den varme asfalten.....

Husser du, Trond, da je fortælte deg om den stakkars karen heme på Toten som æille onga erte for at'n såg så sur ut?

"Ingen veit å Sivert tenkjer, ingen veit å Sivert vil, ingen veit at Sure Sivert egentlig er snill."

Kjære Trond, vi er takknemlige for at vi har så mange gode minner og for at vi fekk laga så mye fint sammen med deg. Vi minnes det siste møtet våres...Je hadde akkurat kømmi hematt fra Malawi og skulle fortelja deg om læindsbybarna i Bawatele. Du satt og smilte og noterte i blokka di, men da je fortælte om lille Lines og hennes harde hverdag, så måtte du tørke bort noen tårer. Du takke for inspirasjonen du hadde fått tel å skrive om læindsbybarna og ga øss en god klem da du gikk. Etter noen dager kom de første tekstene og Geir komponerte musikken tel. For hår nye melodi som vart laga, sang og spelte vi over telefonen ått deg. Du vart så glad for det du hørte og vi er glade for at sangene våre er her og vil leve videre.

"For ballonger er slike en lyt vara varsom med, dom går så lett i sund om itte folk lar dom i fre' og itte kæin vel noen si at halvparten er min, nå stikk je høl i ballongdelen din ."

Les mer om

  1. Debatt