Kort sagt, søndag 13. september

Vi samler opp avisens kortinnlegg i spalten «Kort sagt». Her er dagens innlegg.

Hvorfor samle på Y-blokken? Dette er dagens kortinnlegg!

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Hvorfor samle på Y-blokken?

Det spør Tor A. Fusdahl i et kortinnlegg. Herming av Unesco og La Gaude! Referansene er imidlertid ikke til forkleinelse, regjeringsbyggene er i tråd med tidsånden.

Inspirert også av New Yorks FN-bygg, skapte Erling Viksjø arkitektoniske bånd mellom Oslo og verdens fredsarbeid. Naturbetongen løftet norsk elvestein inn til sentrum av byen og samtidsarkitekturen. Integrert kunst kompletterte det unike anlegget. Picassomusèene og MoMA er blant dem som ikke fatter at vi ikke tar vare på dette i sin helhet.

Carl Nesjar er ikke en «noen» som «har banket inn en kopi av en pennetegning av Picasso», jf. Posten i forbindelse med lansering av nytt frimerke ved Nesjars 100-årsdag: «Carl Nesjars mangeårige samarbeid med Pablo Picasso har gitt ham en særstilling internasjonalt. Hans mest kjente offentlige arbeid er betongrelieffet på Høyblokken og Y-blokken i regjeringskvartalet i Oslo. Carl Nesjar ... regnes som en av etterkrigstidens mest betydningsfulle…»

Verdien av Måken og Fiskerne er stor, ikke «lik null». Hvorfor skulle ellers staten bruke så mye tid og ressurser på å ta vare på dem?

Kjersti Hembre, arkitekt

Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter