Debatt

Oslo kommune ønsker å teste sine innbyggere | Stine Eugenie Hansen

  • Stine Eugenie Hansen
    Leder, Koronatelefonen, Oslo kommune
Vi må huske på at dette er en felles dugnad som ikke er over. Vi er fortsatt i en pandemi, skriver Stine Eugenie Hansen, leder for Koronatelefonen til Oslo kommune.

Vår første prioritet er at alle skal få teste seg hvis de har minst ett symptom.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Småbarnsfar Øyvind Rogne-Jensrud skriver at det virker som Oslo kommune ikke er interessert i å teste folk for korona. Det er vi.

For Oslo kommune kommer befolkningens trygghet i første rekke. Det jobber vi med hver dag. Det er uheldig at Rogne-Jensrud ikke har fått svar på sin bekymring når det gjelder han selv og sin sønn. Alle med minst ett symptom på korona bør teste seg.

Den siste tiden har kommunen opplevd økt pågang til Koronatelefonen – vi har ikke opplevd så stor pågang siden mars, da pandemien ble et faktum. De siste dagene har vi ikke fått svart alle, og vi jobber på spreng for at folk som skal teste seg, skal få til det.

Vi arbeider med å øke kapasiteten på Koronatelefonen og ser på andre løsninger for å møte behovet i befolkningen, dette er vår første prioritet. En løsning hvor du på kommunens nettside kan bestille test, er i ferd med å bli klar.

Dette er en dugnad

Har du symptomer, skal du kontakte fastlegen. Får du ikke svar hos fastlegen, kan du kontakte Koronatelefonen. Når du blir henvist til testing, får du beskjed om oppmøtested og tidspunkt. Dette foregår på en feberpoliklinikk eller på teststasjonen på Aker. Venter du på prøvesvar, skal du holde deg hjemme.

Du kan sjekke svaret ditt selv på helsenorge.no en til to dager etter testen dersom du har norsk personnummer. Er du smittet, blir du ringt opp av bydelens smittevernteam for videre oppfølging.

Vi må huske på at dette er en felles dugnad som ikke er over. Vi er fortsatt i en pandemi. Hold én meters avstand til andre, bli hjemme hvis du er syk, og ha god håndhygiene.


Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter

Les også

  1. Flere vil koronatestes etter Hurtigruten-utbrudd

  2. Erna Solberg til folket: – Det er nok litt for lave skuldre nå

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Oslo kommune
  3. Pandemier