Ikke la presteskapet i Iran drepe flere mennesker!

Vi samler opp avisens kortinnlegg i spalten «Kort sagt». Her er dagens innlegg.
Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Det brutale drapet på den 22 år gamle iranske kvinnen Mahsa Amini har vakt sterke reaksjoner i og utenfor Iran. FN, Amnesty og USA har fordømt drapet. Folk demonstrerer i hovedstaden Teheran og i mer enn 156 byer over hele landet.

Det rapporteres om at regimet skyter mot demonstranter. Pr. i dag har regjeringen drept 200 demonstranter, arrestert 10.000 og skadet tusenvis av mennesker.

Både Irans øverste leder Ali Khamenei og president Ibrahim Raisi står på EUs og USAs respektive svartelister.

Demonstrantene roper «ned med diktatur» og «ned med Khamanei». Den iranske opposisjonsgruppen NCRIs valgte president Maryam Rajavi har annonsert nasjonal sørgedag. Hun krever også at moralpolitiet avvikles.

FN har fordømt regimet 68 ganger for grove systematiske brudd på menneskerettighetene, diskriminering av kvinner og økt bruk av dødsstraff. Det ekstremistiske regimet i Iran står for mer enn halvparten av alle registrerte henrettelser i 2021, viser Amnestys årsrapport.

Til slutt vil vi norskiranere understreke at den norske regjeringen også er våre folkevalgte. Regjeringen bør stå stødig ved det iranske folkets side og på intet vis tilrettelegge for det religiøse diktaturet. Ikke blidgjøre det kvinnehatende regimet i Iran.

Kamal Khoshnood, Iranske Politiske Fanger for Fritt Iran (IPFFI)