Debatt

Vær så snill å ta telefonen, DNB

  • Axel Dammann
    Tidligere viseadministrerende direktør i Den norske Creditbank
Et tilstrekkelig bemannet sentralbord vil koste banken noen kroner, men spare bankens kunder for millioner, kanskje en milliard timer pr. år i tapt arbeidstid, skriver tidligere banksjef og viseadministrerende direktør i DnC.

Jeg vil på det sterkeste oppfordre bankene til å gjøre slutt på telefonblokaden av sine kunder.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

«Det er for tiden stor pågang, men vi vil hjelpe deg så snart vi kan

Et bemannet sentralbord

Jeg var engang i tiden banksjef og viseadministrerende direktør i Den norske Creditbank, den gang Norges største bank, med ca. 4000 ansatte, 150 filialer og kontorer over hele landet. Vi hadde et antall kunder som var omtrent like stort som våre to viktigste konkurrenter, Kreditkassen og Bergen Bank, tilsammen.

Vi hadde et sentralbord som var tilstrekkelig bemannet til at vi kunne besvare kundene i løpet av et halvt minutt. Det kunne sette dem i forbindelse med våre filialer, kontorer eller enkeltansatte ganske umiddelbart. Hadde denne banken mindre pågang da enn nå? Jeg tror den var større.

Les også

Les også: Nå skal vi snakke med vittige roboter

Du får nå fem valg...

I dag blir vi møtt med at vi har fem valg. Når vi har valgt ett av dem, får vi tre nye og så kanskje enda ett. Er du heldig, får du da kontakt med et menneske i løpet av ti minutters tid.

Man forteller meg at det var nettopp Den Norske Bank som var først ute med innføringen av telefonblokaden. Jeg vil på det sterkeste oppfordre banken til å gjøre slutt på den.

Det vil koste banken noen få kroner til flere sentralbordansatte, men jeg er sikker på at det antall som jobber i blokaden er større. Og det vil spare bankens kunder for millioner, kanskje en milliard timer pr. år i tapt arbeidstid.

Det sørgelige er at denne uskikken har smittet over på en lang rekke bedrifter som har liten konkurranse. Alt jeg ber om: Vær så snill å ta telefonen!

  • Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter

Les mer om

  1. Automatisering
  2. Digitalisering
  3. Debatt