Debatt

Hvorfor jeg er mer norsk enn Hege Storhaug

 • Muniba Ahmad

"Dette er ikke et bilde av Erna Solberg sammen med muslimer. Dette er Erna Solberg sammen med 30 norske borgere", sa NRKs journalist Martin Roalsø om dette bildet. "De er norske borgere, på papiret. De er ikke norske i vår verdimessige ånd. Få det inn i ditt uvitende og/eller holdningsløse hode, eller finn deg noe annet å gjøre", skrev Hege Storhaug til NRKs journalist. Foto: Jon Olav Nesvold

I sin sykelige opptatthet av muslimer og ekstremisme glemmer Hege Storhaug hva som er typisk norsk, skriver Muniba Ahmad. Her er hennes liste.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Å få muslimer til å føle seg ekskludert er en av de fremste grunnene til radikalisering. Er det ikke da ironisk at Hege Storhaug, såkalt bekjemper av muslimsk ekstremisme, ufører denne ekskluderingen med glans? Hege Storhaug og Mullah Krekar har mer til felles enn de er klar over.

I et innlegg på nettsiden til Human Rights Service angriper Hege Storhaug vår kjære statsminister. Hun påstår at Erna Solberg har begått et kultursvik overfor nasjonen ved å besøke en av moskeene i Oslo.

Ikke norske?

I tillegg tør Hege Storhaug å påstå at muslimene som var avbildet med Erna Solberg på dette dialogsmøtet ikke er «norske i vår verdigmessige ånd.»

Dette er både fornærmende og morsomt på en gang. Uttalelsen kommer fra feil munn. Det ernemlig ingen som er så lite norske i ånden som Hege Storhaug.

La meg prøve å forklare hvorfor.

Når jeg er i utlandet og blir spurt hva som er typisk norsk, svarer jeg ikke brunost, tran og en unormal lidenskap for ski. Selvfølgelig er dette særegent for nordmenn, men det blir altfor overfladisk for min del. Jeg liker å fortelle om andre ting.

Muniba Ahmad Foto: Privat

Det som gjør Norge til et godt land

Jeg liker å fortelle hva som gjør at Norge gang på gang topper listene over verdens beste land å bo i.

Jeg begynner med å fortelle demhvordan Norge er et land der fattigdom er ikke-eksisterende sammenlignet med andre land.

Jeg forklarer dem hvorfor det at vi har så høye skatter er greit for flesteparten av oss, siden vi får tilbake for det gjennom gratis utdanning og et fantastisk velferdssystem.

Jeg legger ut om hvordan nordmenn i starten kan virke tilbaketrukne – men er de ærligste og mest trofaste menneskene som finnes så snart du blir kjent med dem.

Så går jeg dypere inn i kjerneverdiene våre. Jeg forteller — til sjokkerte ansiktsuttrykk - at alle kan få praktisere sin religion eller livssyn helt fritt i Norge.

Jeg nærmest nynner gledelig hvordan det er minimalt med rasisme og diskriminering i landet mitt. Jeg deler mine erfaringer om at jeg nestenaldri opplever ubehag på grunn av plagget jeg bærer på hodet.

Jeg får forbausede ansikt i svar når jeg forteller at vi er et folk som reagerte med roser etter 22. juli, fredsring etter København-terroren og støttestorm på sosiale medier etter den muslimfiendentlig kommentaren til en journalist på direkten.

Når jeg er ferdig med min minitale, responderer utlendingene for det meste med at de ikke kan forstå seg på skatte-delen, men at resten høres ut som paradis på jord.

Stigmatisering er skadelig

Kjære leser, det er denne tilbakelente harmonien mellom forskjellige religioner og kulturer som er typisk norsk.

Det er denne innebygde evnen til å takle alt fredelig og med et nærmest unormalt kaldt hode som er typisk norsk. Og i sin sykelige opptatthet av muslimer og ekstremisme glemmer Hege Storhaug alt dette. Hun mangler troen på samhold i mangfold. Hun mangler troen på frihet til å være den man ønsker. Hun mangler rett og slett alle kjerneverdiene som gjør en nordmann til en nordmann i ånd og sjel.

Jeg er vanligvis ingen tilhenger av å ilegge personer med så lavt og trangsynt kunnskapsnivå som Hege Storhaug oppmerksomhet ved å omtale deres uttalelser. Men da jeg leste setningen fra innlegget hennes på rights.no, tok jeg meg selv i å le høyt. Det skjer ikke ofte. Dermed skjønte jeg også alvorligheten i situasjonen. Storhaug lyver, tar ting ut av kontekst og stigmatiserer gjennom sine utsagn. Dette skader på så mange måter.

 1. februar hevdet Hege Storhaug på Dagsnytt18 atsunniteologer i den anerkjente erklæringen Letter to Al-Baghdadi påstår at IS står fritt til å benytte seg avSharia-straffemetoder og bruke voldelig jihad mot uærlige journalister. Spaltist Mohammad Usman Ranafulgte i kjølvannet av Dagsnytt18 opp på Twitter og avslørte at sannheten er enhelt annen. IS sine straffemetoder er sterkt kritisert i brevet, ikke noesteder gis IS frie tøyler til å benytte seg av straffemetodene. Videre blir deterklært forbudt å drepe journalister. Ingen steder heter det at uærligejournalister kan drepes.

Mindre norsk enn en grandiosa på 17. mai

Avslutningsvis vil jeg påpeke at jeg ikke er her for å diskutere "det ideologiske bolverket ICC" eller Rabita-moskeens "innpass til ekstremister". Fordi jeg vet at uansett hva vi sier, vil Storhaugbenekte, vri på sannhetenog på forunderlig vis klare å trekke frem noe fatalt om muslimen som snakker med henne. Jeg er her derimot for å si klart og tydelig ifra om hvorfor Hege Storhaug er mindre norsk enn grandiosa på 17. mai.

Twitter: @MunibaAhm

Oppdatert 10. mars: Påstanden om at Hege Storhaug lyver var i den opprinnelige versjonen ikke konkretisert.

 1. Les også

  - De stadig sterkere uttalelsene er et tegn på at ekstremistene taper

 2. Les også

  Beskylder statsministeren for å omfavne ekstremister

 3. Les også

  Dette synes Facebook er ok: «Din satans Koran-virusinfiserte Allah-heks»

 4. Les også

  Facebook snudde - og slettet netthetser

Les mer om

 1. Debatt
 2. Islam

Relevante artikler

 1. DEBATT
  Publisert:

  Islamofobi for «dummies»

 2. NORGE
  Publisert:

  Erna Solberg: – Vi må bekjempe muslimfiendtlige holdninger sammen

 3. DEBATT
  Publisert:

  Muslimfiendtlighet er ikke religionskritikk. Det har en ondskapsfull agenda. En kunnskapsløs agenda.

 4. DEBATT
  Publisert:

  Islamiseringen styrkes hvert år

 5. DEBATT
  Publisert:

  Religionsundervisningen må fri seg fra gammelt tankegods

 6. DEBATT
  Publisert:

  Liberale norskpakistanere som krever frigjørelse, oppfattes som en trussel