Informasjon om debattinnlegg og kronikker til Aftenposten

Debattinnlegg kan sendes til debatt@aftenposten.no.

Kronikker kan sendes til kronikk@aftenposten.no.

Debattinnlegg kan være fra 600 til 3000 tegn (inkludert mellomrom). Kronikker kan være inntil 6000 tegn (inkludert mellomrom).

Vi ber alle om å oppgi fullt navn, adresse og telefonnummer. Vi trenger også portrettbilde til de lengste innleggene. Husk at bildet skal kunne trykkes i papiravis, så oppløsningen må være god.

Vær obs på at Aftenposten ikke publiserer innlegg eller kronikker som samtidig tilbys andre aviser.

Alle skal få svar i løpet av maksimalt tre dager, og som regel vil du få svar langt raskere.

Hvis vi velger å takke nei, får du en standardisert e-post fra oss. Vi har dessverre ikke tid til å begrunne avslagene.

Vi forbeholder oss retten til å redigere innsendt materiale.

Aftenposten betinger seg rett til å arkivere og utgi redaksjonelt stoff i elektronisk form fra Aftenpostens elektroniske redaksjonsarkiv eller fra andre databaser som Aftenposten har avtale med. Dette innebærer at stoffet kan utgis i papirutgave og legges ut på Aftenpostens nettutgaver.

Du kan lese mer om Aftenpostens generelle vilkår her.

Nettdebattene redigeres stort sett på samme måte som vi redigerer resten av avisen. Vi sletter skjellsord, sjikane av andre og grove angrep på enkeltgrupper. Vi kan også blokkere brukere som poster slettede innlegg på nytt. Vi har ikke kapasitet til å slette innlegg gjentatte ganger.

I spesielle tilfeller modererer vi ekstra strengt. Det kan være i artikler der kilder er i en svært sårbar situasjon, eller der utsatte personer selv deltar i debattene. Da er vi også ekstra nøye med at debattantene holder seg til det temaet som tas opp i artikkelen.

Vi krever at alle nettdebattanter bruker fullt navn på Aftenposten.no. Innlegg uten fullt navn vil bli slettet umiddelbart, uavhengig av innhold.

Det finnes tilfeller der anonymitet er viktig for at debattene skal være konkrete og reelle. I slike tilfeller ber vi debattantene om å ta kontakt med oss på debatt@aftenposten.no, slik at vi i debattredaksjonen kan vurdere å publisere innlegget anonymt. Spørsmål om moderering og om debattene kan sendes til samme e-postadresse.