Ja, la oss snakke om ubehaget

I juli arrangerte vi et dialogmøte med Stopp Islamiseringen Av Norge og frittstående islammotstandere i moskeen vår, skriver Yousef Assidiq.

Om det er én moské i Norge som ikke er redd for å ta tak i de ubehagelige og vanskelige spørsmålene på en ærlig og redelig måte så er det Minhaj-ul-Quran, skriver Yousef Assidiq.

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Hege Storhaug stempler oss som en ekstrem organisasjoni sitt debattinnlegg, vi ønsker å la dere leserne bedømme selv.

Den 20. juli 2013 arrangerte vi et dialogmøte med Stopp Islamiseringen Av Norge og frittstående islammotstandere i moskeen vår. I dette dialogmøtet var også Hege Storhaug invitert, men hun takket nei.

Fra talerstolen fikk SIAN-leder Arne Tumyr og tidligere Norwegian Defence League-leder Ronny Alte lov til å fritt komme med sine bekymringer både i forhold til islam og det muslimske miljøet.

Ikke bare er vi villige til å snakke åpent, ærlig og direkte om det folk finner ubehagelig, vi er også villig til å gjøre det med en solid dose tålmodighet og med et smil om munnen i den hellige moskeen vår.

Yousef Assidiq.

Jeg kan ikke svare for hva vår spirituelle og religiøse leder Dr. Muhammad Tahir-ul-Qadri måtte mene om blasfemiparagrafen i Pakistan. Det jeg imidlertid kan bekrefte, er at lovene i Pakistan ikke er en del av Minhaj-ul-Quran sin teologiske profil eller noe Dr. Tahir-ul-Qadri kjemper for å innføre internasjonalt.

Jeg er ganske sikker på at blasfemi-standpunktet til Minhaj-ul-Quran her i Norge kommer ganske tydelig frem i praksis når vi går i dialog selv med organisasjoner som er bygget opp på å håne vår Profet og latterliggjøre vår tro.

  1. oktober 2013 arrangerte Minhaj Ungdom et stort seminar på Universitetet i Oslo som handlet om hvordan man best kan forebygge ekstremisme. I tillegg presenterte vi den 600 sider store fatwaen (religiøs erklæring) som totalforbyr terrorisme og ekstremisme av alle former rettet mot alle mennesker uavhengig av kultur, nasjonalitet eller religion.

Vi har vært aktivt ute i samfunnet og har i media vært krystallklare på at ekstremisme, forherligelse av vold og hatefulle ytringer ikke har noen plass i noen religion eller i noe sivilisert samfunn.

Selv tilhører jeg en undergren av moskéen som heter Minhaj Konfliktråd. Vi har blant annet holdt foredrag om radikalisering og de underliggende mekanismene for politiet, helsevesen, barnevern og skoleverket. Den 28. november skal vi holde et innlegg på den årlige Radikaliseringskonferansen til Justisdepartementet.

Konfliktrådet har i over 12 år aktivt jobbet for å bekjempe tvangsekteskap, og i 2008 fikk vi Oxloprisen for vårt samfunnsengasjement blant annet basert på de gode resultatene vi kunne vise til på området.

Vi går jevnlig nattravn sammen med kirkene i Gamle Oslo, og hvert år arrangerer vi et juleverksted der vi blant annet lager pepperkakehus. I fjor laget vi en peppekakemoské og en peppekakekirke.

Vi har også en årlig hyttetur der vi samler folk fra ulike religioner for å ha en helg sammen for å diskutere både religion, samfunn og hvilke utfordringer vi møter. I år hadde vi både en muslimsk og en kristen gudstjeneste for å vise forskjellene og likhetene i religionene.

Over inngangen til moskéen står det «fred, kjærlighet og kunnskap», dette er verdiene vi ønsker å ta med oss ut i samfunnet. Jeg håper vi har lyktes.

Les også: