Til jul ønsker jeg meg hurtigtester og sårsalve til bruk i barneneser

  • Anders Hasmo
Det er anbefalt å holde barna hjemme til første testresultat foreligger. Utfordringen min er bare at jeg ikke har flere sykedager for barn igjen, skriver innleggsforfatteren.

Gjerne med et kort med noen gode råd fra helseminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Koronautbrudd i barnehagen. Igjen. Første gang var det ti dagers karantene, så var det litt færre dager om man kunne teste seg ut, så var det obligatorisk test. Nå er det valgfri test, men det anbefales å ta en PCR-test annenhver dag eller en hurtigtest hver dag.

Jeg bestilte en PCR-test på Oslo kommunes koronaportal. Den har jeg i skrivende stund ikke fått svar på. Det er ikke resultatet jeg venter på, men timen for test.

Det kan ta én til tre dager, står det. Og så kan det ta én til tre dager før jeg får testresultatet.

Barna har fått træl i nesen

Det er anbefalt å holde barna hjemme til første testresultat foreligger. Utfordringen min er bare at jeg ikke har flere sykedager for barn igjen. Så jeg kjøpte hurtigtest. En test hver dag i syv dager.

Én test koster 120 kroner, og jeg har to barn. Det ble 1680 kroner.

Det dumme nå er bare at i går var det et nytt smittetilfelle i barnehagen, så jeg måtte kjøpe ti nye hurtigtester.

Barnehagen er på grønt nivå, og barn fra to baser koser seg sammen hver dag. Noen tester barna sine, andre vil ikke utsette barna for denne stadige testingen. Mine barn har etter hvert fått træl i nesen.

Barnehagen kan selvfølgelig ikke si hvem som er smittet, om det er en ansatt eller et barn fra base en eller base to.

Til jul i år ønsker jeg meg hurtigtester og sårsalve til bruk i barneneser. Gjerne med et kort med noen gode råd fra helseminister Ingvild Kjerkol (Ap).