Debatt

Varslernes lodd

 • Hege Storhaug

Støtter Aftenposten ayatollahene i Teheran?

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Mediene skaper helter, mediene skaper fiender. En mindre velkjent sak er medienes unnfallenhet overfor fundamentalistiske krefter. Dette faktum så vi igjen knyttet til demonstrasjonen i Oslo mot IS.

Aftenposten går 29. august til frontalangrep på meg på lederplass, fordi Human Rights Service avdekket at den medieskapte helten Faten Mahdi Al-Husseini er aktivt medlem av en moské som er direkte styrt av skrekkregimet Iran.

Støtter Aftenposten ayatollahene i Teheran? Er dette i så fall et slag for muslimer i Norge?

Les Aftenpostens leder: Et feilslått oppgjør med Faten Mahdi Al-Hussaini

Ingen drahjelp

Jeg mener bestemt at Al-Husseini er utnyttet ideologisk av norske medier som overser lang tids oppvoksende islamsk ekstremisme. En 19-åring var således ikke for ung å utnytte for mediene og arrangørene av demonstrasjonen.

Hege Storhaug.

Jeg skal dog være den første til å innrømme at en 19-åring er sårbar. I flere år har derfor jeg og HRS nettopp prøvd å varsle om krefter som ideologisk forfører unge sjeler. Man får, mildt sagt, ikke drahjelp av hverken Aftenposten eller andre medier til å avdekke og mobilisere mot den pågående verdiformørkelsen. Mediene synes å være tilfreds så lenge fundamentalister kun bruker ordet, og ikke tyr til vold. Derfor stilles hverken leder av Islamsk Råd, Mehtab Afsar, eller Rabitamoskeens Basim Ghozlan, ett eneste kritisk spørsmål om sin tilknytning til ekstremislam og hvordan deres holdninger kan forpeste unge sjeler.

Sjiamuslimen Al-Husseini fordømmer drap begått av IS, mens hun selv forfekter å forkynne «sann islam». Hun må tåle å bli konfrontert med at hennes egen moské er finansiert av og sprer ideologi fra shiaregimet i Iran. Spesielt når dette regimet nå oppfordrer sjiamuslimer verden over til å væpne seg og kjempe mot IS i hellig krig.

At Aftenposten er preget av dårskap overfor islam, har vi merket oss.

Ikke minst gjennom kommentator Inger Anne Olsen, som endog har hvitvasket den verdensledende sunniekstremisten Yusuf al-Qaradawi. I en reportasje i A-magasinet fremstilles han som en slags Klara Klok for verdens muslimer. Derfor misliker avisen at vi misliker hijab, som Al-Husseini bruker, det fremste symbolet på fremveksten av radikal islam?

Kunne avisen spørre seg: Hvor mye hijab i gatene våre skal til før friheten marsjerer ut bakdøren?

Et annet spørsmål presser seg frem: Synes Aftenposten at det er akseptabelt hvis jeg melder meg inn som aktivt medlem av en ekstremgruppe, men skal frikjennes ideologisk fordi jeg utad taler fredens og ikke-voldens sak?

Les innlegget fra Human Rights Service: Skal vi ta tak i hjernevasken?

Uheldig

Det var et par uheldige uttrykk i HRS-kommentaren. Men hovedbudskapet står jeg fast ved:

Mediene skaper ukritisk helter – uten at man har løftet en finger for å sjekke personens ideologiske ståsted.

Det er slett arbeid. Men, for all del, skyt budbringeren, og beskytt de ekstreme bevegelsene som har slått dype røtter i landet vårt. Angrep er jo tross alt det beste forsvar, ikke sant Aftenposten?

Ny avsløring: Al-Husseini er formann i Stand4Hussein, som på nettsiden sannislam.no promoterer avkapping av lemmer og drap i tråd med ayatollahenes ideologi. Hun står på stand i Oslo og prøver å verve ungdom. Men igjen, for all del, Aftenposten: «Drep» heller meg?

 1. Les også

  Demonstrasjonens bismak

 2. Les også

  Her er rådene til de nye, muslimske stemmene

 3. Les også

  Faten Mahdi Al-Hussaini: - Kommer ikke til å stoppe selv om jeg får hundre hatmeldinger

 4. Les også

  Her er appellen Faten (19) holdt utenfor Stortinget

Les mer om

 1. Debatt
 2. Ekstremisme
 3. Islam

Relevante artikler

 1. DEBATT

  Islamiseringen styrkes hvert år

 2. DEBATT

  Kort sagt, mandag 16. oktober

 3. KRONIKK

  Antimuslimsk terrorisme har ikke oppstått i et vakuum

 4. KOMMENTAR

  «Frisørsaken: Hverken sannhet eller saklighet teller så lenge noen tar på seg hijab»

 5. VERDEN

  Nå truer myndighetene med å stenge internettilgangen

 6. SID

  La oss feire med kebab og bønn at en kjip organisasjon risikerer å miste makt