Debatt

Her er de 5 tipsene for å få bloggen på topplisten dere har mast sånn om <3 | Tegnehanne

 • Hanne Sigbjørnsen
  Hanne Sigbjørnsen
  Tegnehanne

Vil du leve av bloggen din? Her er 5 tips til DEG!

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Jeg har lest blogger siden jeg var rundt 14 år gammel, og klarer ikke slutte. Hver dag klikker jeg meg inn og leser om klær og frokoster og den sexboken Cappelen Damm betalte alle for å like.

Dette har ført til at jeg besitter mye kunnskap om hvordan du kan lykkes som blogger i Norge i dag. Faktisk så mye at jeg tror jeg kunne levd av det. Så nå har jeg skrevet en disposisjon til fem innlegg jeg ville postet i løpet av en dag, for å komme meg på topplisten.

Første innlegg starter med å hanke inn lesere.

Tittel: JEG HAR DREPT BROREN MIN!

Overskriften refererer til at jeg har sett en film hvor noen drepte broren sin. Dette nevner jeg i en bisetning, før jeg går videre til hva jeg skal gjøre i dag.

Det er et hemmelig møte som jeg ikke kan si noen ting om akkurat nå, men som jeg hinter om at handler om noe kontroversielt.

Dette tvinger de som leser til å sjekke innom bloggen min hele dagen for å se hva det dreide seg om.

På innlegg nummer to skal jeg selge noe, for det er sånn man tjener penger. Og hvordan selge folk noe de egentlig ikke vil ha? Lat som at de har bedt om det!

Tittel: HER ER DEN PIGGETE RULLEGREIA DERE HAR MAST SÅNN OM!

Jeg håper at i denne alternative virkeligheten hvor jeg er toppblogger, at jeg ville fått sponset den rulle-pinnen med pigger som alle bloggere fikk en periode.

Jeg lo i ti minutter sammenhengende da jeg først så det, fordi jeg trodde det var en veldig godt gjennomført spøk som alle hadde gått på.

For dem som ikke har sett annonsene så var det noe som lignet på et torturvåpen som skulle gi deg plettfri hud.

En stor fordel med å være blogger er at vi er unntatt alle de etiske retningslinjene reklamebyråer og avisredaksjoner må sno seg rundt.

Jeg er jo bare et enkeltindivid som skriver om livet mitt, så ingen kan kritisere meg for å være en vandrende reklameplakat i det ene øyeblikket, og så nekte for at jeg påvirker andre med handlingene mine i det neste.

Tredje innlegg for dagen handler om merkevarebygging.

Tittel: #DIVALIFE

Det er viktig at leserne mine ser på meg som en nær venninne, men at jeg også er så utilgjengelig at de kan se opp til meg og skulle ønske livene deres var som mitt. Her poster jeg 120 bilder av meg selv i forskjellige positurer som er lagt opp for å vise at jeg:

 • Er rik
 • Har kjendisvenner
 • Og at jeg har fans

Med mitt fjerde innlegg tillater jeg meg selv å provosere litt.

Tittel: DERE MÅ SKJERPE DERE!

Jeg har en teori om at ingenting genererer klikk i like stor grad som en seksualisert positur kombinert med politisk engasjement.

Femte innlegg er designet for å skape et bånd mellom meg og leserne mine.

Tittel: BAK FASADEN ER EN SKJØR LITEN BLOMST!

I siste innlegg for dagen vil jeg dele noe personlig, for å hanke tilbake igjen de jeg mistet under min politiske tirade tidligere i dag. Dette innlegget er generert som et ukeblad-horoskop, med følelser alle kan kjenne seg igjen i.

Så er det bare å repetere dette 365 dager i året, til VG ringer deg for å spørre om du har ligget med en annen kjendis.

Twitter:@tegnehanne

Få med deg flere tegneserier og debattinnlegg - følg Aftenposten meninger påFacebook ogTwitter

Les mer om

 1. Blogging
 2. Kroppspress
 3. Tegneserie
 4. Tegnehanne