Systemfeil hos EasyPark

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

19. mars skriver Aftenposten at antall kontrollsanksjoner er doblet i løpet av få år. Kan årsaken være en systemfeil hos EasyPark?

I april i fjor fikk jeg bot på Oneparks parkeringsplass i Bøkkerveien. Jeg hadde løpende betaling på min Easypark-app og ringte vakttelefonen for oppklaring. Men, nei! Min betaling hadde gått til sone 2300 beboerparkering (Oslo kommune) og ikke til sone 8324 (OnePark). Easyparks vakthavende svarte at dette var en helt vanlig feil.

Klage til EasyPark og Parkeringsklagenemnda førte ikke frem. Saksbehandlingen viser at de ikke går i dybden for å finne årsaksforholdet.

EasyPark innrømmet til slutt at de hadde tegnet inn beboerparkering over Oneparks parkering. Bymiljøetaten i Oslo opplyser at de ikke har beboerparkering i Bøkkerveien i det hele tatt!

Feilen er ennå ikke rettet og finnes nok også flere steder. EasyPark ville ikke ut med statistikk over bøter på bakgrunn av feilen, men det ville nok besvart Aftenpostens spørsmål.

Ole Melteig, Ulefoss