Debatt

Alle andre er nynazister og nasjonalister

 • Jan Hårstad

Høflige akademikere og selvtenkere som Ole Jørgen Anfindsen (bildet) og Hans Rustad ble fotfulgt i flere måneder som ideologiske samfunnsundergravere, skriver Jan Hårstad. Solum, Stian Lysberg

For den kriserammede venstresiden finnes det overhodet ikke forskjeller på noen av anti-venstrepartiene.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Avisen Klassekampen fikk i 2011 over 23 millioner i pressestøtte fra Ap-regjeringen. Justerte tall for dette året skal være 26 millioner kroner, hvilket betyr at hvert årsabonnement statssubsidieres med over 1600 kroner.

Voksne lesere av Aftenposten husker sikkert 20 år tilbake da de norske maoistene skrek seg hese over alle ugjerningene som den norske staten hadde påført dem med grusom og ulovlig overvåking. Alle ville se «mappen mi»! Og tror du sannelig ikke den norske staten villig delte ut penger til de forfulgte og undertrykte revolusjonære selv om disse forlengst hadde funnet seg gode posisjoner innen det norske etablissementet.

Klappjakt

Det som skjedde umiddelbart etter Anders Behring Breiviks massakre var derfor meget interessant fra denne statssubsidierte avisen. Klassekampen igangsatte en klappjakt på alt som var av dissidenter i Norge, ikke bare Peder Jensen (Fjordman), men høflige akademikere og selvtenkere av typen Ole Jørgen Anfindsen og Hans Rustad ble også fotfulgt i flere måneder som ideologiske samfunnsundergravere.

Denne prosessen mot de ulikttenkende toppet seg ved at en kjent venstreradikaler i en radiodebatt uttalte at PST burde hyre inn folk fra «venstresida» som konsulenter og analytikere, for det var de som virkelig kunne redegjøre for hvem som var å betrakte som ideologiske fascister som spredte gift på nettstedene.

Jan Hårstad

Ingen — absolutt ingen! - fra Vil se mappen mi-generasjonen reagerte offentlig på at «venstresida» av 2011 tilbød seg å samarbeide med Overvåkningstjenesten om å lage nye mapper over nye dissidenter.I ettertid har det samme miljøet snakket seg hese om den voksende høyrefascismen i Europa uten å spørre seg om dennes fremvekst kunne ha sammenheng med moderne venstreradikalismes omfavnelse av jihadisme, Arafat, Hamas, Hizbollah og sogar Muslim Brotherhood.

Det lar seg utmerket godt å forene statusopprykk i eliteinstitusjoner med tidligere aktivisme for islamsk jihad.

På kollisjonskurs

Problemet som har oppstått blant den politisk korrekte klassen til venstre, er at store deler av den europeiske arbeiderklassen ikke kan fordra dem. Dette fikk man i vår et tydelig bevis på i den tradisjonelle industribyen Henin-Beaumont i Frankrike, der islamososialist Melenchous fra Front de Gauche stormet inn og lovet å knekke Marine Le Pen. Velgerne ville noe helt annet: 21 prosent til Melenchous og 42 prosent til Marine Le Pen.

Den store krisen som har oppstått i partier som SV og Rødt skyldes at alle de karrièrefremmende korrekte ideene befinner seg på kollisjonskurs med hvordan folk flest leser virkeligheten.

Da gjør man som Gert Nygårdshaug i en kronikk i Aftenposten 29. juni. Her skriver han en hatsk tirade mot alle partier i Europa som mener noe annet enn venstresiden og demoniserer disse som en og samme svarte bevegelse. Filosof Gilles Deleuze skrev at tenkningens begavelse besto i å skjelne forskjeller, men for den kriserammede norske venstresiden finnes det overhodet ikke forskjeller på noen av anti-venstrepartiene. De er alle onde nynazister og nasjonalister.

Les mer om

 1. Debatt

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Valg i Spania i dag: – Sosialdemokratene i Europa begår politisk selvmord

 2. KOMMENTAR

  Arbeiderpartier uten arbeidsfolk

 3. A-MAGASINET

  På fornavn med Frankrike

 4. VITEN

  Er forholdet mellom Arbeiderpartiet og LO unikt?

 5. KRONIKK

  Sentrumspopulisten Macron spiller et uansvarlig spill med Frankrikes skjebne.

 6. VERDEN

  Hvem overtar ruinene etter François Hollande?