Debatt

Nei, Keshvari, dette er ikke løgn produsert av Tønsbergs Blad | Sigmund Kydland

  • Sigmund Kydland, ansvarlig redaktør, Tønsbergs Blad
Mazyar Keshvari.

– Usannhetene er det du som står for.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) snakker ikke sant i et innlegg i Aftenposten.

Han forsøker å forfalske historien om sitt partis tidligere justisminister Anders Anundsen og hans oppførsel mot Tønsbergs Blad.

Sprer direkte løgn

Det er forståelig at sentrale Frp-politikere blir sure hver gang det blir rippet opp i Anundsen-saken, og av en eller annen grunn skjer det jevnt og trutt.

Som en blek Trump-kopi forsøker Keshvari å bruke moteriktige uttrykk som falske nyheter i sin kamp mot frie medier, mens han selv sprer direkte løgn.

Mazyar Keshvari raser i innlegget mot medienes skjeve dekning generelt, men sier så: «Usannheten og den falske nyheten gjentatt i kommentarer i det uendelige – om at Anders Anundsen har brent lokalavisen i protest, er blitt til sannhet for kommentatorer. Realiteten er at det er ren løgn produsert av Tønsbergs Blad basert på det alle forstår var en morsomhet på Facebook.»

Nei, Keshvari, dette er ikke en ren løgn produsert av Tønsbergs Blad.

Usannhetene er det du som står for.

Uhyre alvorlig

Tønsbergs Blad driver nyhetsjournalistikk, og det falt Anundsen så tungt for brystet at han oppfordret til boikott av Tønsbergs Blad fordi han ikke likte dekningen av valgkampen.

Noen dager senere laget han nytt profilbilde på Facebook. Bilde av et peisbål, der han skrev «Brenner mine siste utgaver av Tønsbergs Blad :-)»

At en justisminister boikotter en avis på grunn av den politiske dekningen, er uhyre alvorlig, og det vakte sterke reaksjoner. Det er ingen spøk.

Og saken hefter ved Anundsen, derfor blir den dratt opp igjen hver gang en Frp-politiker har lyst til å gjøre noe med mediene.

Det er synd for Frp, men ingen unnskyldning for at en stortingsrepresentant skal forfalske historien.

Korrigering: I Sigmund Kydlands innlegg sto det opprinnelig at Anders Anundsen var justisminister da han oppfordret til boikott av Tønsbergs Blad. Det er ikke korrekt. Anundsen var på dette tidspunktet ikke statsråd, men statsrådkandidat, stortingsrepresentant og leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Boikotten fortsatte etter at han ble statsråd, men selve oppfordringen kom altså før han ble justisminister.


Få med deg debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter.


Her kan du lese innlegget Sigmund Kydland svarer på: Folket har våknet og gjennomskuet mediene, skriver Mazyar Keshvari

Les mer om

  1. Falske nyheter
  2. Anders Anundsen
  3. Tønsbergs Blad