Oslo skal være glad for at ikke Aftenposten styrer

Vi samler opp avisens kortinnlegg i spalten «Kort sagt». Her er dagens innlegg.
Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Aftenposten mener at bruk av kraftinntekter er «dårlig økonomistyring» (lederartikkelen 30. november, «Koronapenger redder Oslos sparebøsse»). Hvordan vi heller skulle brukt kraftutbyttet og håndtert prisveksten, sier de ikke. Vi møter rekorddyr strøm og voldsom prisvekst uten kutt i velferd. Prisveksten koster 3,8 milliarder kroner! Ekstra kraftinntekter utgjorde 1 milliard. God økonomistyring er ikke å kutte 1 milliard over natten.

Skulle vi som Kristiansand solgt kraftaksjene? Det har de tapt milliarder på. Høyre foreslo dette i sin tid, men fikk ikke gjennomslag. Vi mener, i likhet med 200 norske kommuner, at vi bør eie kraften. Kraftselskapet vårt er bygget opp over 100 år. Det kutter utslipp og sikrer inntekter til velferd. Hvorfor det er dårlig økonomistyring, forklarer ikke Aftenposten.

Byrådet kutter ikke i folks velferd når alt blir dyrere. Vi er stolte av gratis AKS, billettpriskutt og satsing på å få flere i jobb. Alt dette har vi fått til sammen med Rødt uten å bruke koronamidler, men med penger fra kraft og eiendomsskatt.

Til slutt. Aftenposten skriver mye om at jeg har rynker. Jeg har i hvert fall hår, i motsetning til enkelte kommentatorer i Aftenposten.

Einar Wilhelmsen, finansbyråd i Oslo (MDG)