Debatt

Listhaug feilaktig angrepet, igjen! | Carl. I Hagen

  • Carl I. Hagen
Sylvi Listhaug ble for populær for regjeringsledelsen etter at hennes innsats hadde reddet det borgerlige flertall i valget, skriver Carl I. Hagen.

Trist av Aftenposten! Og hva skal vi med forskjellige partier, hvis de skal være enige om alt?

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Sylvi Listhaug (Frp) skrev på sin Facebook-side at «Ap og byrådet i Oslo kastet ut de eldre på St. Halvardshjemmet. Beboere og pårørende gråt. Nå bruker de sykehjemmet til overnattingstilbud til romfolk. Eier dere ingen skam!?»

Dette bruker Aftenposten først til en lang lederartikkel 16. juni med overskriften: «Listhaug forsøpler debatten», så en omfattende kommentar mandag 18. juni fra redaktør Harald Stanghelle med overskriften «Forfører Listhaugs metode».

Stanghelle skriver bl.a. at «det rett og slett ikke er sant». Deretter en lang tirade med utskjelling! De faktiske forhold er at det Listhaug skrev er sant.

NRK viste en dokumentar om det AP-ledede byråd som nedla St. Halvardhjemmet og tvangsflyttet beboerne, mot deres vilje og ønske. Det er sant at beboere og pårørende gråt. Og det er sant at byrådet nå bruker 4,2 million kroner til å betale Kirkens Bymisjon for å tilby EØS-borgere overnatting for 15 kr døgnet. I praksis er det tiggere med rombakgrunn som bruker tilbudet.

Les også

Sylvi Listhaug svarer: – Ingenting av det jeg har sagt, er feil

Sylvi Listhaug ble for populær

Så presenterer Aftenposten byrådets forklaringer og begrunnelse for nedleggelse av St. Halvardhjemmet. Listhaug påsto intet om begrunnelser, men konstaterte faktum i saken. Det at hun selv, som byråd for mange år siden, kjempet for at alle nye sykehjem skulle ha bad og toalett, har intet å gjøre med saken der beboere og pårørende og ansatte gir et veldig godt tilbud i beboernes nye hjem.

Carl I. Hagen.

Stanghelle får seg også på et nedrig vis til å minne om at det underliggende budskap (slik han velger å tolke et sant budskap) minner til forveksling om det som felte henne som statsråd.

Det var ikke budskapet i en sann og korrekt facebookmelding i en enkelt konkret sak som felte henne, men at statsministeren legitimerte venstresidens angrep mot henne, samt ga henne alt ansvar for en eventuell regjeringskrise. Sylvi Listhaug ble for populær for regjeringsledelsen etter at hennes innsats hadde reddet det borgerlige flertall i valget.

Igjen på en måte bekreftet av statsministeren, nå når hun beskylder Listhaug for å polarisere den politiske debatt fremfor å kjempe for konsensus. Hva skal vi da med forskjellige partier, hvis de skal være enige om alt?

Les også

Allerede i 2016 fortalte Aftenposten at St. Halvardshjemmet skal legges ned

Trist av Aftenposten

Siden det AP-ledede byrådet overtok har de redusert antall heldøgns sykehjemsplasser med i alt 398, og nå er det ventelister. Hvis de mente at de eldre fortjente rom med bad og toalett, hvorfor begynte de ikke da med å erstatte de 550 plasser i kommunale sykehjem uten bad og toalett, istedenfor å systematisk forfølge de private tilbydere?

Det er trist at Stanghelle, som jeg har stor respekt for, får seg til å skrive: «Derfor bløffer gjerne Sylvi Listhaug. Og derfor ser hun heller ingen grunn til å beklage sine usannheter.» Som vist over har hun ikke fremført noen usannheter, det er det Stanghelle som har pådyttet henne.

Det er bare trist å konstatere at Aftenposten nå føler seg hjemme hos de politisk korrekte eller, mainstream media (MSM) som de også kalles, og strømmer til et forsvar for det Ap-ledede byråd som bygger ned sykehjemsdekningen i Oslo – og velger å bekjempe opposisjonen med Sylvi Listhaug i spissen.

  • Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter

Les mer om

  1. Sylvi Listhaug
  2. Sykehjem
  3. Carl I. Hagen