Debatt

Endelig en brystmelkpumpende superhelt på TV | Gina Ekholt

  • Gina Ekholt
    Gina Ekholt
    Ammende arbeidstager

Gina Ekholt ser ofte på tv-serier når hun ikke er utviklingspolitisk rådgiver i Redd Barna, her med babyen Liv. Foto: Foto: Heidi Furre

Film- og TV-folk der ute: Skriv inn flere ammende kvinner i fortellingene deres, vi er her vi også!

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Jeg har fått en ny helt: En brystmelkpumpende superhelt! Hvis du er oppdatert på franske spenningsserier på NRK, vet du kanskje hvor jeg skal. For plutselig sto hun der! Denne fantastiske kvinnen som løste hackerangrepet som hadde satt sykehuset hun var IT-sjef på, ut av drift. Mellom slagene pumpet hun. Og når hun pumpet, gråt jeg.

Det er mulig jeg er litt i overkant lettrørt i disse innestengte, underlige tider. Jeg ble rørt fordi det var nytt og flott: En ærlig og usminket, pumpende mamma. Som samtidig var dødssmart. Det hadde jeg aldri sett før! Ikke på film i hvert fall.

«Å nei, så dumt at hun ammer,» tenkte jeg først. «Da er hun jo helt i tåken og får ikke reddet sykehuset sitt.» Men hvorfor skulle hun ikke klare det? Jeg ville jo aldri tenkt det samme om en nybakt pappa! Og så klarte hun det, og da skammet jeg meg.

Skriv oss inn!

Men det var fint å bli flau av min egen reaksjon, ikke av TV-produksjonen. De hadde gjort alt riktig. Det var jeg som hadde vært fordomsfull på vegne av mitt eget folk. Fysj, men så godt det var å få det sånn i fleisen.

Så, til film- og TV-folk der ute, her kommer en oppfordring: Skriv inn flere ammende kvinner i fortellingene deres! Vi er her vi også, og selv om vi ikke alle løser russiske hackerangrep på strak arm, er det forfriskende med kvinner som gjør det!

Etter episoden var jeg litt mer selvsikker her jeg tusler rundt på hjemmekontoret og prøver å bidra med noe lurt på Teams. Mens puppene lekker.

Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter

Les mer om

  1. TV
  2. Film og TV
  3. Amming