Kvinnehelse er ikke prioritert. Det skuffer.

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

100 prosent stilling med ekstrajobb på siden, daglige visitter på treningssenteret, godt sosialt liv og partner. Slik så livet mitt ut for et drøyt år siden.

I dag er det byttet ut med en tilværelse på nivå med en pleietrengende, låst i mitt eget hjem.

Nevnte jeg at jeg er 27?

Etter vaksinen gikk endometriosesmertene fra å være der to dager i måneden til daglig.

Til min og altfor manges store skuffelse ble kvinnehelse i 2023 ikke prioritert i statsbudsjettet. Det vi blir tilbudt for å ha noe form for livskvalitet, er brett etter brett med opioider eller bli satt i kunstig overgangsalder.

Å ha et vev i kroppen din som vokser som ugress, og som om det går lang nok tid kan vokse seg til lungene dine, og ikke bli tatt på alvor er helt sinnssykt.

Vi vil ha livet vårt tilbake.

Å se «Kongen av Queens» på TV dag inn og dag ut er ikke et liv verdt å leve. Douglas er en fin fyr han, men jeg hadde lett byttet ham ut med å være en ressurs i barnehagen jeg egentlig jobber i.

Dette er for alle dere endometriosesøstre. Sammen er vi sterke. Og Norsk pasientskadeerstatning, jeg håper jeg hører fra dere.

Sunniva Fjugstad, Bærum