Debatt

Å insinuere at D2 har plagiert i lystpille-saken er tøv | Redaktør Gry Egenes

  • Gry Egenes, redaktør i Dagens Næringsliv

Vi tar full selvkritikk for å ha kopiert et cover. Men det samme gjelder ikke teksten.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Artikkelen om D2s dekning av lystpillen Addi i Medier24 er feil. D2s journalister har ikke skrevet av en artikkel i Cosmopolitan, slik nettstedet insinuerer.

Lanseringen av lystpillen Addi er en viktig helsenyhet for kvinner, helt på linje Vigra, som det også selvfølgelig ble skrevet mange artikler om.

Å insinuere at D2 har plagiert når vi intervjuer de som kan mest om disse pillene er tøv.

Det er feil at vår artikkel er hentet fra Cosmopolitan.

Pussige spekulasjoner om D2s journalister

I D2s dokumentar er det brukt 21 åpne kilder, mot Cosmopolitans seks. Kun to av disse personene er intervjuet av oss og Cosmopolitan.

Begge er sentrale stemmer for og imot dette helt nye medikamentet, så journalistene fortjener tvert imot ros for å jobbe internasjonalt og oppsøke de kildene som kan mest om teamet.

Amanda Blackie Parrish er den ene kilden som finnes i begge artikler. Parris forteller om sine opplevelser med de nye pillene og har vært en meget aktiv aktivist. Hun har publisert flere kronikker blant annet i Time og Everyday Health og på egen blogg. Hun er også intervjuet av New York Post, NBC News og Daily Mail for å nevne noen.

Hvorfor Medier 24 insisterer på at D2s journalister har basert seg på intervjuet i Cosmopolitan er rett og slett litt pussig.

Full selvkritikk fra D2 på kopien av coveret

Parrish er en av de få kvinnene som har vært villig til å fortelle offentlig som sine meget intime opplevelser. Det gjorde hun også til D2.

Å spekulere i at D2 har hentet sin artikkel fra Cosmopolitan er feil.

I D2s dokumentar er det brukt 21 åpne kilder, mot Cosmopolitans seks

Den andre kilden som intervjues av Cosmopolitan og D2 er Leonore Tiefer. Hun sier helt andre ting til D2 enn til Cosmopolitan. Hun er en av de mest kjente kritikerne av pillen og et opplagt intervjuobjekt.

Det er leit at D2 kopierte et tidligere cover i Granta. Der tar vi full selvkritikk. Det samme er ikke tilfelle med teksten.

Twitter:@GEgenes

Få med deg og delta i debattene hos Aftenposten meninger påFacebook ogTwitter

Les og bedøm likheten selv:

  • D2s reportasje på DN.no
  • Cosmopolitans reportasje fra februar 2015

Les mer mediekritikk hos Medier24 og i spalten medierevisjonen

Les mer om

  1. Medier24
  2. Medier