Debatt

Stanghelle bommer nok en gang | Sylvi Listhaug

  • Sylvi Listhaug
    Sylvi Listhaug
    Stortingsrepresentant (Frp)

Harald Stanghelle påstår at jeg bløffer. Selv dikter han.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Harald Stanghelle i Aftenposten kommer med påstander om at jeg bløffer i saken om de eldre som ble flyttet fra St. Halvardshjemmet i Oslo. Selv dikter han opp historien der det jeg har sagt ikke passer.

Les også

Les Harald Stanghelles kommentar: Forfører Listhaugs metode | Harald Stanghelle

Den senere tidens medieoppslag kan gi inntrykk av at alt jeg gjør, er å bløffe og lyve. Det er helt feil. Det er ingenting av det jeg har sagt, som er feil i denne saken.

Stanghelle bruker et av de eldste triksene i boken ved å dikte opp ting jeg har sagt og legge til sin egen tolkning av det, for deretter å kritisere meg. Det nærmeste vi kommer en bløff i denne saken, er Stanghelles egen artikkel.

Ingen absolutte krav

Han kommer også med regelrette feil, og man kan fort få inntrykk av at noen har slukt talepunktene til Ap, SV og MDG-byrådet litt i overkant raskt.

Stanghelle skriver at St. Halvardshjemmet ble nedlagt fordi: «Eksempelvis krav om rom med eget bad og toalett. Krav Listhaug som tidligere eldrebyråd i hovedstaden var ivrig tilhenger av.»

Men hvis journalistene, inkludert Stanghelle, hadde gjort hjemmeleksen, ser man i sykehjemsplanen han henviser til, at det ikke er noen krav. Der står det: «Det er riktig å legge til rette for pene omgivelser, enerom, eget bad og ikke minst privatliv i sykehjemmene».

Det var ingen absolutte krav om at alle sykehjem måtte ha eget bad. Å gi meg skylden for nedleggelse av sykehjemsplasser 7-8 år og en sykehjemsbehovsplan senere, er mildt sagt kreativt.

Det er ikke alltid bygningsmassen som er viktigst, noe NRKs dokumentar om beboerne på St. Halvardshjemmet viste godt. De trivdes og hadde det godt, også ble sykehjemsplassen deres nedlagt. Det bevises ekstra godt ved at omtrent 550 kommunale plasser ikke har eget bad. Disse skal ikke legges ned.

Finansiering av romfolk

Jeg mener det også er relevant at folk får vite hva St. Halvardshjemmet brukes til i dag. Overnattingstilbud til romfolk som burde finansiere sitt eget opphold i Norge selv. Vi vet at mange tigger eller driver kriminalitet som prostitusjon og pillesalg. Det er ikke skattebetalernes oppgave å finansiere dette.

Stanghelle skriver at jeg ikke møter opp i debatter for å forsvare meg. Det er selvsagt helt feil, og de fleste av dem som har fulgt med i politikken, har vel ikke akkurat opplevd at jeg har veket unna debatter.

Stanghelle forsterker misforståelsen

Stanghelle & Co. liker ikke at verden har gått videre, og at deres definisjonsmakt ikke lenger er absolutt. Selv om han akker seg over min retorikk, er han selv med på å forsterke misforståelsen og unødvendig polarisering, ved å lage sin egen tolkning av hva jeg har skrevet og meningen med det.

Den nedleggelsen av sykehjemsplasser som foregår i Oslo, er ikke greit, og jeg har tenkt å gjøre mitt for å sette søkelys på det. Selv om eiendomsskatten er innført, og det ble lovet et løft i eldreomsorgen, er hundrevis av sykehjemsplasser lagt ned. Kanskje Stanghelle og Aftenposten heller skulle bruke energien sin på det? Jeg trodde det var pressens rolle å sette søkelyset på sånt.

  • Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter

Les mer om

  1. Sylvi Listhaug
  2. Debatt
  3. Eldreomsorg