Beskytt barna mot å bli kringkastet på internett

Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund må ikke skjule risikoen.

Illustrasjonsfoto fra Norway Cup på Ekebergsletta.
Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Kringkaster du barna rett på nett, så vil «idretten bli tryggere». I et innlegg i Aftenposten 8. desember gjør generalsekretærene i Norges Fotballforbund (NFF) og Norges Håndballforbund (NHF) et fånyttes forsøk på å trygge norske barn og foreldre.

Oslo, Kristiansand og en rekke andre kommuner i landet lar seg ikke forlede. De setter barna først.

Forbund og klubber lukter store penger, og produktet de selger, er ditt barn. MyGame har kontroll og leverer trygghet, sier de. De vet bedre. Risikoene må ikke skjules.

Alle vet at de fleste mobiler og PC-er i landet har mulighet for skjermopptak. Opptaket kan klippes til, zoomes inn på og lagres. MyGame blir slik en sentral kanal for mobbere, overgripere og ustoppelige trusselutøvere, slik vi tidligere har vist.

Barna som utsettes for dette, vil holde tett. Det er farlig, flaut og skamfullt å bli offer for mobbing og overgrep. De løper ikke til foreldre, treneren, kommunen eller forbundet. Mange vil lide i stillhet til de ikke orker mer. Det er julegaven NFF, NHF og særforbundene gir barna i år.

Vi foreslår at alle ansvarlige foreldre i landet logger inn på minidrett.no og følger oppskriften for å beskytte barna.

Endre Bendixen, juridisk rådgiver, Stine Sofies Stiftelse