Debatt

Vær ærlig, Giske | Harald T. Nesvik

  • Harald T. Nesvik, parlamentarisk leder, Frp
Det er i all hovedsak Arbeiderpartiets og venstresidens liberale asyl- og innvandringspolitikk som gjør at samfunnet går i helt feil retning på flere områder, skriver Harald T. Nesvik i dette innlegget.

Trond Giske har begynt å snakke til folk flest. Da håper jeg inderlig folk flest tar seg tid til å lese Aps valgkampbudsjett.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Er det noe jeg tror folk flest er lei av å høre, er Aps evinnelige «skattekutt for dem som har mest fra før». Summen av Aps skatteøkninger for folk flest er godt over 10 milliarder kroner.

Tror du virkelig ikke at folk flest merker en slik økning, Giske? Formueskatten er diskriminerende overfor norske eiere. At Ap nå ønsker å øke denne med nesten fire milliarder kroner, kan bidra til å flytte norske arbeidsplasser utenlands. Mulig Giske syns det er en god idé, det syns ikke Fremskrittspartiet.

AP vil fjerne fritt behandlingsvalg som prioriterer rus og psykisk helse. Dette er en gruppe mennesker som alltid har sittet nederst ved bordet tidligere.

Eldreomsorg det ikke skinner av

Ap er kjent for kun å være opptatt av eldreomsorg tre uker annethvert år, når det er valg. De har halvparten av landets ordførere og kan fritt prioritere de eldre dersom det virkelig er viktig for dem. Når vi ser til de store kommunene som Oslo og Bergen, så har de ikke evnet å løfte frem en eldreomsorg det skinner av akkurat.

Men, Giske snor seg igjen unna ett uomtvistelig faktum han nekter å ta opp. For det vil sette han og hans AP i et svært dårlig lys. For hva er årsaken til at arbeidsmarkedet for unge, håndverkere og ufaglærte blir trangere og trangere? Hvorfor får vi stadig flere fattige her i landet? Hvorfor øker forskjellene mellom folk? Hvorfor svekkes tilliten i samfunnet? Hvorfor er ytringsfriheten under massivt press? Hvorfor har vi debatter om kjønnssegregering, sosial kontroll og heldekkende plagg i Norge i 2016?

Innvandring gjør at samfunnet går i helt feil retning

Svaret er like enkelt som det er åpenbart. Det er i all hovedsak Arbeiderpartiets og venstresidens liberale asyl- og innvandringspolitikk som gjør at samfunnet går i helt feil retning på flere områder.

Det er helt greit at Ap mener at Norges befolkning skal ofre velferd, arbeidsplasser, suverenitet og trygghet under fanen «internasjonal solidaritet». Men vær i det minste ærlig om konsekvensene. Det er ikke en reduksjon i formueskatten som skaper disse problemene, uansett hvor mye Giske forøker å vri på fakta.


Tidligere i denne debatten:

  • Forakten for folk flest | Harald T. Nesvik
  • Frps angrep på folk flest | Trond Giske

Les mer om

  1. Innvandring
  2. Asyl
  3. Eldreomsorg
  4. Fremskrittspartiet (Frp)
  5. Rus
  6. Politikk