Debatt

Sigurd fåkke pult – og det bør oppta oss! | Danel Hammer

 • Danel Hammer
  Danel Hammer
  Rådgiver, Reform – ressurssenter for menn

TV-serien «Sigurd fåkke pult» handler om at Sigurd ikke har noen å ha sex med, selv om han gjerne vil, skriver innleggsforfatteren. Foto: TV Norge

Denne serien handler ikke om kvinner eller om å skambelegge kvinners seksualitet. Den handler om Sigurd.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Aurora K. Nossen mener tittelen til serien «Sigurd fåkke pult» er støtende, og at den degraderer kvinner. Hun peker så på statistikk som viser at kvinner tjener mindre og sjeldnere er statsledere.

Nossen sier at dersom rollene var snudd, og det i stedet var snakk om Siri som ikke fikk pult, så hadde Siri blitt kalt en hore.

Danel Hammer er rådgiver i Reform – ressurssenter for menn. Foto: Maria Gossé

Nossen peker på reelle utfordringer. I Reform mener vi at likestilling angår alle, både menn og kvinner. Men denne serien handler ikke om kvinner eller om å skambelegge kvinners seksualitet. Den handler om Sigurd. Sigurd har ingen å ha sex med, selv om han gjerne vil.

Som en 25-åring uten seksuell erfaring, opplever Sigurd å skille seg ut, selv om ensomhet, barnløshet og isolasjon er en realitet for mange menn. Det er fordi det er skambelagt å være en ung mann uten nære relasjoner til andre. Det seksuelle presset mange gutter står i, er her en medvirkende årsak.

Unge gutter topper statistikkene for selvmord, frafall fra skole, kriminalitet, ensomhet og arbeidsledighet. En viktig årsaksfaktor kan være mange gutter og menns følelse av utenforskap.

 • Følg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter.

Les mer om

 1. Seksualitet
 2. Serier
 3. Sex
 4. Likestilling
 5. Debatt