Ikke bedt på julebord i år heller? Samme her!

Sosiale medier er en versting på å tvinge oss til å sammenligne livet vårt med andres, skriver Christine Samuelsen.

Du er ikke noe dårligere av den grunn ❤.

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Instagram har vært dominert av julebordbilder denne helgen, veldig mange fine og freshe festkledde folk.

Jeg er egentlig glad for å slippe julebord, skal jeg være helt ærlig.

Jeg har ikke et stort sosialt batteri og klarer ikke så mye mer enn de obligatoriske familietreffene – det er nok til å tappe meg og bruke opp kvoten.

Jeg elsker en god fest med gode venner, men foretrekker at det går et par årstider imellom hver gang.

En tid som fremmer ensomhet for mange

Jeg har en egen lang tradisjon med å jobbe meg gjennom en del faste filmer i pysj, mens jeg spiser Twist og annet julegodt. Dette har jeg gjort siden jeg så DVD-filmer på pikerommet, og jeg koser meg så mye med det at dere aner ikke.

Men jeg vet at julen er en tid som fremmer ensomhet for mange, for det er stor forskjell på å takke nei til ting – og ikke å bli bedt i det hele tatt. Det er forskjell på å være alene og å være ensom.

Du blir ikke bedt på jentenes/guttas julebord. Du jobber turnus, så jobben arrangerer heller ikke noe julebord. Kanskje er du vikar, som meg, arbeidsledig eller ufør.

Bare vit at det er vanligere enn du tror, og sosiale medier er en versting på å tvinge oss til å sammenligne livet vårt med andres. Sosiale medier tvinger på oss behov vi ikke engang visste vi hadde, gang på gang.

Du er ikke noe dårligere av den grunn ❤.

Innlegget ble først publisert på innleggsforfatterens Instagram, middelmadig_tegner.