Debatt

Gråter ikke barnesoldatene i Gaza?

Vibeke Løkkeberg har laget tårefilm om barn i Gaza. Ja, alle barn som gråter av redsel har krav på vår oppmerksomhet – og hjelp.

Men hva med de 450 barnebrudene Hamas arrangerte fellesbryllup for i fjor, og som ble tvunget til å gifte seg med voksne menn, hvorfor er ikke slike hendelser verdt oppmerksomhet? De impliserte jentene har kanskje ikke flere tårer igjen som kan berøre verden?

Og hva med mindreårige Gaza-gutter som blir tvunget til våpentrening med formålet å drepe jøder? Kan noen av disse ha tunge stunder iblant? Og hva med de 5000 jødiske barna som måtte forlate hjem/barnehage/skole da araberne overtok styringen i Gaza? Og barna i den israelske byen Sderot, som må leve med rakettregnet fra Gaza-araberne? Og barn som er lemlestet for livet etter islamistenes selvmordsaksjoner?

Tror Løkkeberg at israelske barn er født uten tårekanaler?

Konflikten har jo bare én side, ifølge henne (og mange er enige), så da er vel alt annet underordnet. Da slipper man jo å fundere over hvorfor Hamas og palestinske myndigheter strides også. Og de som lager avskybilder om Israel, er jo garantert publisitet, så da er vel alt i skjønneste orden, Løkkeberg?

GRETA AUNE JOTUN

Trondheim

Les mer om

 1. Debatt

Relevante artikler

 1. DEBATT

  Kort sagt, lørdag 18. august

 2. DEBATT

  Gi fedre en selvstendig rett på foreldrepenger!

 3. DEBATT

  Kongeparets helt spesielle gave til landet de nå besøker

 4. DEBATT

  Ansvarlig digitalisering gir grunnlag for et nytt industrieventyr

 5. DEBATT

  Kort sagt, søndag 3. mars

 6. DEBATT

  Ytre høyre skriker høyere og høyere i sine ekkokamre. Men de vinner ikke.