Hellstrøm driver god folkeopplysning

  • Line Konstali
Akkurat som Ingrid Esplid var en husmor for sin tid, er Eivind Hellstrøm en husfar for vår tid, skriver Line Konstali.

Den illsinte kjendiskokken kommer med gode løsninger på moderne problemer.

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Andreas Viestad har mange gode poenger i kronikken «Mat er mer enn underholdning», men han burde gi kjendiskokk Eivind Hellstrøm mer honnør.

— Du kan ikke putte pulver og vann i en gryte og tro du blir mett, sa mormor en gang til meg, og mye tyder på at hun hadde rett.

Line Konstali.

Spiser du tomatsuppe laget fra grunnen er du mett etter en eller to tallerkener. Metthetsfølelsen varer helt til kveldsmat. Lager du derimot suppe på pose, må du kanskje spise halve gryten for å bli mett. Etter en time mister du konsentrasjonen og blir småsulten. Kanskje også litt søtsugen.

Kosthold til besvær

Det som egentlig er veldig enkelt, har blitt vanskelig i Norge i dag. I mylderet av dietter og kostholdsråd er det vanskelig å vite hva som faktisk er sunt. Dessuten har et par generasjoner blitt manipulert og løyet for av reklamen som sier at posemat er like bra som mat laget fra grunnen.

Ola Nordmann befinner seg på en skala der det ene ytterpunktet slurper diettdrinker og supermat og faster to ganger i uken, mens det andre gjerne tar en kebab og Cola til kvelds både tirsdag og onsdag, og bedre blir det ikke på torsdag.

Midt oppi alt dette kaoset blir «Hellstrøm rydder opp – hjemme» en befriende motreaksjon.

Et tverrsnitt av befolkningen

Koker du poteter og purre i en gryte, tilsetter krydder og visper det sammen, har du en god suppe. Lager du en ekstra stor porsjon kan du putte fisk i dagen etter, og vips så har du en fiskegryte.

Så enkle er altså tipsene du får i TV-programmet. Det tar ikke lenger tid enn å slenge en frossenpizza i ovnen eller å røre pulver i en gryte.

Akkurat som at Ingrid Esplid var en husmor for sin tid, er Hellstrøm en husfar for vår tid.

Vi har som seere vært vitne til familiefaren som bare spiste Nugatti, den omsorgsfulle alenemoren som heiet frem sønnen på fotballbanen, men som ikke klarte å lage sunn mat, og bestemoren som etter lang tids sykdom knasket kosttilskudd i stedet for å spise næringsrik mat.

Disse og mange andre deltagere er alle et tverrsnitt av den norske befolkningen, og de sliter med å lage god og riktig mat.

En husfar for vår tid

Akkurat som Ingrid Esplid var en husmor for sin tid, er absolutt Hellstrøm en husfar for vår tid.

Den illsinte kjendiskokken kommer med gode løsninger på moderne problemer. Kanskje vil nettopp hans stemme få flere av oss til å løfte rompa opp av sofaen, gå på kjøkkenet og lage god mat fra grunnen!