Hege Storhaug under lupen | Elin Ørjasæter

Hege Storhaugs bok, og ikke minst hennes kritikeres faktasjekk, har endret mitt syn på islam. Og dermed også på norsk politikk, skriver Elin Ørjasæter.

Politikere som sier at «islam har ingenting med terror å gjøre», har bare ikke giddet å sjekke. Storhaug har tatt jobben for dem.

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Jeg har lest Hege Storhaugs bok, Islam, den 11. landeplage . Og jeg føler meg som en idiot som ikke har satt meg inn i feltet islam tidligere.

Riktignok har jeg vært opptatt av innvandring, men kun de økonomiske faktorer, slik som yrkesdeltagelse og trygdeavhengighet.

Hvordan kunne jeg tro at religion var uviktig? Antagelig fordi jeg ønsket at det skulle være uviktig.

Som sekulær kristen oppfatter man religion som privat og som ufarlig. Så feil kan man ta.

Storhaug beskriver en religion som er grunnleggende imperialistisk, undertrykkende og voldelig. De av våre politikere som sier at «islam har ingenting med terror å gjøre», har bare ikke giddet å sjekke.

Storhaug har tatt jobben for dem.

Trusselen fra Medina-islam

Storhaug skiller mellom det fredelige Mekka-islam og det krigerske Medina-islam. Mekka-muslimer har hun ingen ting imot.

Hennes poeng er at Mekka-muslimene blir færre, og at Medina-islam er på fremmarsj. Så sterk fremmarsj at det truer vår sivilisasjon.

Faktagrunnlaget som understøtter påstandene, er overveldende.

Anmelder Aage Storm Borchgrevink i Dagbladet og islamforsker Olav Elgvin i Morgenbladet har tatt forfatteren i flere feil.

Men ingen av kritikerne har pekt på noe som rokker ved Storhaugs hovedbudskap.

Men ingen av kritikerne har pekt på noe som rokker ved Storhaugs hovedbudskap.

Når Elgvin på forskerens nitide vis dokumenterer forfatterens feil, bekrefter han dermed indirekte forfatterens konklusjoner.

For hvis dette var det mest feilaktige islam-eksperten fant, så er altså boken for øvrig basert på korrekte opplysninger.

Det samme gjelder Jon Hustad og Yama Wolasmal på TV2: Deres krysseksaminasjon av Storhaug gjaldt søkte og perifere temaer. Slik bekreftet de selv, ufrivillig, at det ikke er så mye å ta henne på i selve boken

Befolkningseksplosjonen i islamske land kombinert med oljeinntektene i Midtøsten er motoren bak Medina-islams imperialistiske oppvåkning, mener Storhaug.

Unge europeiske muslimer er mer Medina-muslimer enn deres fredelige foreldre. Hele 37 prosent av unge, britiske muslimer foretrekker islams barbariske lover fremfor Storbritannias lover.

Underkaster seg en annen lov

Årets Oslo-borger ble kåret etter utgivelsen av Storhaugs bok. Leserne husker mediestøyen rundt hans holdninger til homofile.

Hege Storhaugs bok, og ikke minst hennes kritikeres faktasjekk, har endret mitt syn på islam.

Hans begrunnelse for å mislike homofile gikk dessverre under manges radar: Det «er ikke tillat i islam. FERDIG SNAKKA!» (Facebook-oppdatering med hans egen ortografi).

Han underkaster seg en annen lov enn vår. Ifølge Storhaugs tall er han typisk for sin generasjon.

Et av bokens lyspunkt representeres ved Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik. Hun er en av de få politikerne som går aktivt ut og forsvarer norsk lov og vestlige verdier.

Det er en skam at hun har fått følge av så få andre politikere og av så få andre kjente muslimer.

Hege Storhaugs bok, og ikke minst hennes kritikeres faktasjekk, har endret mitt syn på islam. Og dermed også på norsk politikk.

Skillet går nå mellom de politikere som forstår utfordringen, og de som laller videre om en religion som ikke har noe gjøre med terror.

Twitter: @orjas

Les Trolltekst-bloggen

Oppdatert: "Setning endret fra "Alvorlighetsgraden ved feilene indikerer at Storhaugs budskap i hovedsak er riktig." til "Men ingen av kritikerne har pekt på noe som rokker ved Storhaugs hovedbudskap."

Få med deg og delta i debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter


Mer om Hege Storhaug?

Les også

Hege Storhaug knallharde islamkritikk har solgt rundt 20.000 eksemplarer. Her er hennes forklaring på salgsuksessen

I fjor sommer ble Hege Storhaug portrettert i Aftenposten. Det ble et av fjorårets mest populære intervjuer. Her kan du lese det:

Les også

-Myndighetene spiller langt på vei russisk rulett med Norge

I starten av november ble Hege Storhaug utestengt av Facebook. Les Joacim Lunds kommentar om hendelsen:

Les også

Hege Storhaug kan si hva hun vil

Journalist og forfatter Jon Hustad i debatt med Hege Storhaug i TV 2-programmet Underhuset har skapt debatt. Jon Hustad skrev et debattinnlegg i Aftenposten, og fikk svar av Kjetil Rolness — som igjen fikk

Les også

svar fra Hustad.

Her er redaktør i Minerva, Nils August Andresens analyse av debatten:

Les også

Hvis du er i en sekt, stiller du ikke spørsmål | Nils August Andresen

De risikerer trusler, hets og sosial utstøting. Fordi de ikke lenger tror på Gud:

Les også

Eksmuslimer i Norge forteller: Derfor bryter vi med islam

Ny podkast: I Debattert snakker debattredaktørene Hilde Sandvik (Bergens Tidende) og Erik Tornes (Aftenposten) om ukens største debatter. Denne episoden: Sandvik vil ha Kristin Clemet som kulturminister. Og Nils August Andresen kommer på besøk for å snakke om Den andre Facebookhøgrekrigen, og årets navn i VG