Slutt å kalle skoler i Oslo for «taperskoler»!

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) tror mye om sin politikk om han tror Aps, SVs og MDGs «umulighetsmodell» vil redusere forskjellene i Oslo-skolen (Aftenposten 13. mars).

Skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) kalte i et innlegg i Avisa Oslo enkelte skoler i Oslo for «B-skoler». Utdanningsforbundet skrev følgende: «Dagens karakterbaserte opptak ... fører til ... taper- og vinnerskoler (og elever).» Nylig omtalte også MDGs Eivind Trædal skoler i Oslo som «taperskoler» og «vinnerskoler».

Omtalen av Oslos skoler og elever er respektløs og tankeløs.

Hvem ønsker å starte på en skole som politikere stempler som B-skoler? Hvem ønsker å jobbe der? Dagens politikere skaper og ødelegger omdømmet for alle ansatte som gjør en viktig jobb for å få flere til å fullføre skolen.

Løsningen er å styrke de skolene som har ekstra utfordringer. Gi lærerne på disse skolene høyere lønn, sett opp attraktive linjer på skolene og sikre dem ekstra oppfølging.

Hvis de virkelig vil elevenes beste, gjør de mer nytte for seg om velger sine ord med større varsomhet enn mange av dem gjør i dag.

Mehmet Kaan Inan, skolepolitisk talsmann i Oslo Høyre

Anne Lindboe, ordførerkandidat for Høyre i Oslo