Høyre snakker seg bort om inntaksordningen i Oslo

Kort sagt, fredag 24. mars.

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Skolepolitisk talsmann i Oslo Høyre Mehmet Kaan Inan og ordførerkandidat for Høyre i Oslo Anne Lindboe svarer på vårt innlegg i Aftenposten om segregering i de videregående skolene i Oslo. De mener retorikk kan løse problemene, men politiske problemer krever politisk handling.

Alle de videregående skolene i Oslo er gode skoler med dyktige ansatte. Men dagens rent karakterbaserte inntaksordning skaper et hierarki. Slik ønsker ikke vi å ha det.

Gode og mangfoldige miljøer for læring skapes ikke ved at elever med toppkarakterer klumper seg sammen på noen skoler, mens andre nesten ikke har primærsøkere. Det er ikke bra hverken for skolene eller elevene.

Oslo er en delt by, og dagens inntaksordning bidrar til å forsterke gapet. Derfor jobber vi med en alternativ inntaksordning som gir alle elever en reell mulighet til å komme inn på alle skoler i byen.

I tillegg jobber vi målrettet med å gjøre alle skoler attraktive for elevene, blant annet gjennom strategisk plassering av populære utdanningsprogrammer.

Høyres «fritt skolevalg» har ført til et stadig økende gap mellom skolene. Det vil vi gjøre noe med.

Raymond Johansen, byrådsleder (Ap)

Sunniva Holmås Eidsvoll, byråd for oppvekst og kunnskap (SV)