Debatt

Er ikke «Hvorfor engasjerer ikke flere seg?» en bedre overskrift enn «Hvorfor engasjerer Komikerfrue seg?» | Marna Haugen Burøe

  • Marna Haugen Burøe, blogger og eier/Daglig leder av Makeupyourmind.no
Jeg er knallstolt over å få være ambassadør for Flyktninghjelpen, som faktisk ser verdien i å bruke meg som et verktøy for å nå ut til en stor gruppe mennesker med sitt budskap, skriver Marna Haugen Burøe.

Rosabloggerne er flyktningenes siste håp, skrev Dagfinn Nordbø. Her svarer «rosabloggeren».

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Jeg klør meg litt i hodet når jeg leser innlegget til Dagfinn Nordbø i Aftenposten, for jeg skjønner ikke helt hvor han vil med det han skriver.

Det stilles ingen spørsmål, rettes ingen direkte kritikk eller forslag til hva jeg kunne ha gjort annerledes. Det blir nesten som å gå inn på 7-Eleven og rope «Jeg liker dere ikke!», og så bare gå derfra uten å si noe mer.

«Takk for hjelpen Komikerfrue, men nei takk. Vi trenger hjelp og personer som fokuserer på flyktningkrisen - men ikke du.»

Når begynte man å sette rammer og kriterier på hvem som skal få hjelpe?

Alle monner drar

All hjelp, ALL hjelp når det gjelder flyktningkriser, u-hjelp, mennesker i hele verden som på en eller annen måte trenger hjelp, er så uendelig mye bedre enn ingen hjelp. Tankene bak det, effekten av det, uansett liten eller stor, betyr noe.

Én fadder, TO faddere, hjelper. Hvem eller hva det er som har bidratt til det, uansett hvor mye det måtte irritere noen, burde være fullstendig irrelevant. Sakens kjerne, som vi burde være enige i er denne:

Vi prøver alle å hjelpe. Vi alle prøver å bidra på en eller annen måte. Og måtte vi alle faen meg takke og bukke og ønske ALLE som vil bidra, hjertelig velkommen til å gjøre det.

Å bruke tid og energi på å kritisere noen som faktisk bidrar, som faktisk hjelper, jeg skjønner det bare ikke. Hva med å heie hverandre frem i stedet? Alle monner drar, og det er vel der fokuset bør ligge.

Hvorfor engasjerer ikke flere seg?

Så som den «rosabloggeren» jeg er, med motivasjon og personlige grunner til å ville hjelpe, og som er så heldig som får store muligheter til å faktisk gjøre noe med det, så er jeg knallstolt over å få være ambassadør for Flyktninghjelpen, som faktisk ser verdien i å bruke meg som et verktøy for å nå ut til en stor gruppe mennesker med sitt budskap.

Jeg har vært engasjert i flere veldedige organisasjoner på ulike nivå i flere år, men får nå muligheten til å ta det et steg videre, gjøre enda litt mer. Hvem vet hva det vil generere, kanskje større ting enn jeg tør å håpe på.

«Hvorfor engasjerer ikke flere seg?» Er ikke det en bedre overskrift enn «Hvorfor engasjerer Komikerfrue seg?».

Hilsen Marna

PS! Hverken Afrika eller Asia er et land.

Svaret er først publisert på innleggsforfatterens blogg

Delta i debattene - følg Aftenposten meninger på Facebook og Twitter

  • Tegnehanne: Har du oppført deg feil på internett, står mobben klar. Slik kan du møte den

Les mer om

  1. U-hjelp
  2. Flyktninger
  3. Blogging