Til deg som kjøper sex | Tanja Rahm

  • Tanja Rahm
Når du trodde at du gjorde meg en tjeneste ved å betale meg for en halv eller en hel time, så tar du feil. Jeg ville nemlig heller ha deg raskt inn og raskt ut, skriver Tanja Rahm.

Trodde du virkelig at jeg mentalt eller fysisk kunne bli tent i samleier med menn jeg ikke valgte selv? Å nei, du. Underlivet mitt brant.

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Kjære sexkjøper.

Hvis du tror at jeg noensinne hadde lyst på deg, så tar du gruelig feil. Ikke én eneste gang gikk jeg på jobb med lyst. Det eneste jeg var opptatt av var å tjene raske penger. – Forveksle det ikke med lette penger, for lette var de ikke. Men raske, ja.. For jeg lærte snart mange triks for at få deg til at komme raskest mulig, så jeg kunne slippe å ha deg liggende oppå meg, under meg eller bak meg.

Tanja Rahm

Nei, jeg ble heller ikke tent underveis. Jeg var bare god til å spille akkurat den rollen. For jeg hadde øvd meg gratis i en årrekke. Faktisk gikk det også under betegnelsen multitasking. For mens du lå der, var mine tanker et annet sted. Et sted hvor jeg ikke behøvde å forholde meg til at jeg tillot deg å suge selvrespekten min ut av meg, uten at du brukte så mye som 10 sekunder på å se realitetene eller den virkelige meg i øynene. Når du trodde at du gjorde meg en tjeneste ved å betale meg for en halv eller en hel time, så tar du feil. Jeg ville nemlig heller ha deg raskt inn og raskt ut.

Når du trodde at du skulle være den hellige frelseren som spurte hva en nydelig pike som meg gjorde der, så mistet du glorien når du kort tid etter ba meg om å legge meg ned på ryggen, og deretter sette din ære i å merke kroppen min mest mulig gjennom berøringer. Jeg foretrakk faktisk at du la deg flatt ned og lot meg gjørearbeidet.

Når du trodde at du var kommet for å styrke maskuliniteten din ved å se om du kunne få meg til å komme, så skal du vite at jeg faket til den store gullmedalje. Jeg faket så mye at telefondamen lo så hun nesten falt ned fra sofaen da jeg kom ut av lokalet. Hva hadde du regnet med?

Du var kanskje nummer tre, nummer fem, eller nummer åtte den dagen. Trodde du virkelig at jeg mentalt eller fysisk kunne bli tent i samleier med menn jeg ikke valgte selv? Å nei, du. Underlivet mitt brant. Av glidekrem og kondomer.

Og jeg var trøtt. Så trøtt at jeg av og til måtte unngå å lukke øynene, fordi jeg risikerte å sovne mens stønningen min gikk på rutine.

Om du trodde du betalte for lojalitet eller koseprat, må du tro om igjen. Jeg var likegyldig til forsvarstalene dine. At det var bare fordi din kone hadde bekkenløsning, og at du jo ikke kunne unnvære sex. Eller når du hadde andre dumme forklaringer på hvorfor kom og betalte for å ha sex med meg. Når du trodde jeg ga deg forståelse, løy jeg. Jeg hadde kun forakt for deg. Samtidig ødela du noe inne i meg. Du var nemlig med på å så tvil i meg. Tvil om alle menn var like kyniske og utro som deg.

Når du roste utseendet mitt, kroppen min eller mine seksuelle evner kunne du like gjerne spydd på meg. Du så nemlig ikke mennesket bak. Du så kun det som bekreftet din illusjon om den kåte kvinnen med ustoppelig sexlyst. Og i virkeligheten sa du slett ikke de tingene jeg ville høre. Isteden sa du det du selv trengte å høre. Det som var med på å bekrefte illusjonen, og som gjorde at du ikke behøvde å ta stilling til hvorfor jeg hadde havnet der i en alder av 20 år. I bunn og grunn var du likeglad. For du hadde kun ett mål, og det var å bevise din makt ved å kunne betale deg til å bruke kroppen min som det passet deg.

Når det kom litt blod på kondomet, var det ikke fordi jeg nettopp hadde fått mensen. Det var fordi kroppen min var en maskin som ikke kunne bli avbrutt av en månedllig syklus.

Derfor proppet jeg en natursvamp opp i underlivet når jeg hadde mensen, så jeg kunne fortsette å legge meg på lakenet. Og nei, jeg gikk ikke hjem etter at du hadde gått. Jeg fortsatte jobben min, og innbilte de neste kundene den presis samme historien. Og dere var alle sammen for opptatt av deres egen kåthet til å la dere stoppe av en liten dråpe med blod.

Når dere kom med forskjellige remedier, undertøy, utkledninger eller annet og ville leke erotisk rollespill, tok maskinen over. Jeg vemmes over dere og deres til tider syke fantasier.

Det samme gjorde seg gjeldende når dere smilte over hele fjeset og påpekte at jeg lignet på en 17-åring. Det gjorde det ikke bedre at dere selv var langt over 50, 60 eller 70 år.

Når du med jevne mellomrom forsøkte å overskride grensene mine ved å kysse meg, stikke fingre opp i meg eller å ta av kondomet, selv om du utmerket godt visste at det ikke var tillatt, så testet du min evne til å si ifra. Og du nøt det når jeg ikke var tydelig nok eller langt på vei var altfor overbærende. Motsatt brukte du det på en syk måte til å komme tilbake og se hvor mye makt du hadde, og hvor langt du kunne gå over grensene mine. Når jeg endelig sa ifra, og gjorde det klart at du ikke skulle komme tilbake hvis du ikke kunne respektere grensene mine, så satte du din ære i å fornedre meg og min rolle som prostituert. Du snakket nedsettende til meg, var truende og grov.

Når du kjøper sex sier det veldig mye om deg, ditt menneskesyn og din seksualitet.

I mine øyne er det et kjempestort svakhetstegn. Selv om du forveksler det med en syk form for makt og status. Du mener du har rett til det. De prostituerte er der jo uansett. Men vet du hva?

De prostituerte er der kun fordi menn som deg står i veien for et sunt og respektfullt forhold mellom menn og kvinner. De prostituerte eksisterer kun fordi menn som deg føler seg berettiget til å få dekket sine seksuelle tilbøyeligheter i andre menneskers kroppsåpninger.

De prostituerte er der kun fordi du og dine åndsfeller påstår at seksualiteten deres krever at dere har adgang til sex når det måtte passe dere. De prostituerte er der kun fordi dere har et nedsettende syn på kvinner, og er mer opptatt av deres egne seksuelle behov enn av relasjonen de seksuelle utskeielsene finner sted i.

Når du kjøper sex sier det mye om at du ikke har funnet kjernen i din egen seksualitet. Jeg synes synd på deg. Virkelig. At du er så middelmådig at du tror at seksualitet handler om å få utløsning i en fremmed skjede. Og når den ikke er innenfor rekkevidde, er den likevel ikke lenger vekk enn at du bare kan kjøre ned en tilfeldig gate, betale en fremmed kvinne, og tømme deg i et plasthylster i hennes kroppsåpning.

Du må være en forsmådd og frustrert mann. En mann som ikke evner å skape dype og nære relasjoner der samhørighet teller mer enn utløsning. En mann som får utløp for følelsene sine gjennom utløsningen sin. Som ikke evner å snakke om følelsene, men isteden kanaliserer dem ned til kjønnsdelene sine for å få utløp den veien. Samtidig må maskuliniteten din ligge på et så lite sted. En maskulin mann ville aldri noensinne nedverdige seg til å betale for sex.

Hva menneskesynet ditt angår, så tror jeg på det beste også i deg. Jeg vet at du dypest sett har en samvittighet. At du i ditt stille sinn har tenkt at det du gjorde var etisk og moralsk i orden.

Jeg vet også at du forsvarte handlingene dine, og sikkert også forklarte dem, ved at du jo behandlet meg godt, var snill og tilforlatelig, og aldri villle være slem mot meg eller tråkke over grensene mine. Men vet du hva? Det heter ansvarsfraskrivelse.

Du nekter å se realitetene i øynene. Du innbiller deg at de du kjøper, ikke er en handelsvare. At de ikke er tvunget ut i prostitusjon. Kanskje tenker du bent frem at du gjør meg en tjeneste, at du gir meg et pusterom, ved å snakke om vær og vind og gi meg litt massasje før du penetrerer underlivet mitt. Men det var ikke en tjeneste. Det du gjorde var å bekrefte mine mistanker om at jeg ikke var verdt mer. At jeg var en maskin som tjente til å la andre utnytte seksualiteten min.

Jeg har mange erfaringer fra prostitusjon. Det gjør meg i stand til å skrive dette brevet til deg. Men det er også et brev jeg helst skulle vært foruten. Det er erfaringer jeg helst ville ha vært foruten. Selv om akkurat du trodde at du var en av de snille kundene.

Det finnes ikke snille kunder. Det finnes kun kunder som bekrefter kvinners negative syn på seg selv.

Vil du ikke ta meg i hånden og se meg som det mennesket jeg er, bak mitt ytre? La oss sammen gjøre en forskjell for fremtiden. La oss rope høyt til vennene våre, våre venninner, våre forretningsforbindelser, våre sjefer, våre politikere, og ikke minst: Til de prostituerte.

La oss rope i kor at sex skal høre privatlivet til. La oss rope at sex ikke er en vare, men at det kan ha store menneskelige omkostninger hvis den behandles som en. La oss rope til verden at penger og sex ikke hører sammen, men at sex skal foregå under helt andre og gjensidige forhold. Da vil du gjenvinne min respekt, og jeg vil se deg som det mennesket du er — ikke som sexkunden som lot seg henføre av en illusjon.

Kjærlig hilsen,

Tanja Rahm.

Først publisert på Tanja Rahms blogg. Oversatt av Ingeborg Senneset.

Norsk enerett: Aftenposten