Heia Ullern Helsehus!

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Jeg ble innlagt som korttidspasient på Ullern Helsehus 22. desember. Vennlighet og et varmt velkommen møtte meg. Det stemte ikke helt med omtalen av Ullern Helsehus i det siste.

Senere opplevde også jeg nettopp noe av det negative som har vært omtalt i mediene. Morgenen lille julaften ble et mareritt. Jeg falt ut av sengen, ned på det harde gulvet. Det var kaldt. Det var mørkt. Jeg var redd og følte meg forlatt. Det tok for lang tid før jeg fikk hjelp.

Dagen etter så jeg i Dagsrevyen den kjente advokaten Lasse Qvigstad beskrive en lignende hendelse. Han konkluderte med at sånn kan vi ikke ha det. Det er jeg helt enig i.

Jeg heier likevel på Ullern Helsehus. Det gjør jeg for å fremheve de ansatte. De står på. De er fra mange ulike land. De har tatt med seg tradisjonene med respekt og omsorg for gamle som de er vant til å se der hvor de kommer fra. Men de er for få.

Årsakene til dårlig pasientbehandling ligger ikke først og fremst hos noen få som gjør alt de kan, for altfor mange. Som pasient er derfor min oppfordring til ansvarlige myndigheter: Sørg for mer bemanning. Hent personell med nødvendig faglig kompetanse. Pass godt på de ansatte. De er gull verdt. Det haster med å få gjort noe. Det haster å få Ullern Helsehus til å skinne klarere.

Jappe Erichsen, tidligere generalsekretær i Kirkens Nødhjelp og tidligere domprost i Kristiansand