Debatt

Vally Vegge skriver: Bruce Jenner blir aldri kvinne! Han er en kjønnsskifteillusjon og en utstillingsdukke

  • Vally Vegge
Bruce Jenner blir aldri kvinne! Han er bare en kjønnsskifteillusjon og -delusjon, en utstillingsdukke, skriver artikkelforfatteren. Caitlyn Jenner, kjent som tikjemperen Bruce Jenner, mottok både hyllest og kritikk da hun lot seg portrettere på forsiden av Vanity Fair.
Debatt
Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Jeg viser til Christine Marie Jentofts innlegg 12. juni.

Det er vanskelig å argumentere mot fantasifull lesning og manisk skriving, men jeg skal gjøre et forsøk.

Jeg har ikke gått løs på transpersoner i Klassekampen 29. mai. Jeg kontrasterte de kroppslige forandringene til Bruce Jenner og Angelina Jolie i et forsøk på å forstå fenomenet (hormonelt og kirurgisk) kjønnsskifte. Innlegget i Klassekampen 30. mai har ikke jeg skrevet.

Mitt andre og siste innlegg, et svarinnlegg, sto på trykk i Klassekampen 10. juni.

Jeg har aldri sendt, og kommer aldri til å sende, noe menneske til psykiatrien og er ikke ansvarlig for psykiatriens bestialske behandlingsstrategi, hverken tidligere i historien eller i dag.

Det er jeget som styrer

Dysforien «født i feil kropp» er en vrangforestilling og en tvangstanke (ref. Klassekampen 10. juni) og må ikke behandles med kjønnsskiftekirurgi.

Vally Vegge.

At hormoner ikke tenker og ikke styrer følelser og atferd i en bestemt retning, er du selv en bekreftelse på, Jentoft. Du er, antar jeg, biologisk og hormonell kvinne, men har en mannlig kjønnsidentitet, påstår du.Hvordan er så det mulig?

Jeg har selv aldri opplevd at mine hormoner tenker eller har tatt styringen i mitt liv. Det er jeget, sinnet, psyken og bevisstheten, som styrer, ikke kroppslige eller fysiologisk foranderlige tilstander.

Bruce Jenner blir aldri kvinne!

Jeg har ikke skrevet at transpersoner har seksuelle fungeringsproblemer. Jeg viste til psykiatrien og psykiatriens bruk av psykofarmaka og virkningen hyperprolaktinemi.

Bruce Jenner blir aldri kvinne! Han er bare en kjønnsskifteillusjon og -delusjon, en utstillingsdukke. Jeg blir, som Jolie, aldri mann om jeg så kirurgisk fjerner alle mine medfødte kvinnelige organer og får et plastiskkirurgisk mannlig kjønnsorgansurrogat.

At en firedel av alle mennesker har et androgynt utseende (ansikt) har jeg lest et sted, men har selv ikke gått rundt og sjekket.

Få med deg debattene hos Aftenposten meninger på Facebook og Twitter.

Opptatt av dette temaet? Her finner du mer lesestoff:

Vår oppfatning av kjønn er i endring, skriver Aftenpostens kommentator Helene Skjeggestad.

I vår kom nyheten om at helseminister Bent Høie vil gjøre det enklere å skifte juridisk kjønn.

Les mer om

  1. Debatt
  2. LHBT